0 of o bij ESTA aanvraag

Het is voor veel reizigers nog steeds niet duidelijk, is het nu het cijfer “0” of de letter “o” in je paspoortnummer. Toch een belangrijk verschil en het kan het kan ervoor zorgen dat je ESTA aanvraag wordt goedgekeurd of wordt afgekeurd. Gelukkig heeft de Nederlandse overheid het makkelijk gemaakt. De letter “o” komt niet voor in Nederlandse paspoortnummer. Het zal dus altijd het cijfer “0” zijn wat u dient in te vullen bij uw ESTA aanvraag.

Klik hier om op de simpelste manier een ESTA aan te vragen met duidelijke Nederlandse uitleg.

Wanneer heb ik mijn paspoortnummer nodig?

Als u uw paspoortnummer ergens gaat invullen moet u altijd goed opletten of het juist is. letter o of cijfer 0 bij een esta aanvraagLet echter bij de onderstaande gevallen extra goed of u geen fouten heeft gemaakt met de letter “o” of het cijfer “0” en controleer het een aantal keer.

  • De aanvraag van een ESTA-reistoestemming (elektronische reistoestemming voor de Verenigde Staten van Amerika)
  • Het boeken van een reis
  • Het online inchecken met een vliegticket

Wat als ik het al verkeerd heb ingevuld?

Als u uw ESTA aanvraag voor de USA al hebt ingediend en u heeft een fout gemaakt met het cijfer “0” of de letter “o” dan kan het voorkomen dat uw ESTA alsnog wordt goedgekeurd. Dat heeft te maken met het feit dat het Amerikaanse CBP uw aanvraag niet met uw paspoort kan verifiëren. Dat gebeurd pas tijdens het inchecken. Maar gelukkig heeft u het op tijd ontdekt. Vraag dan in alle gevallen alsnog een nieuwe ESTA aan. U kunt er bijna zeker vanuit gaan dat deze fout alsnog wordt ontdekt, of op Schiphol of als u in de VS aankomt. U zult dan vrijwel zeker de toegang worden ontzegd. Dus vraag in dit geval altijd een nieuwe ESTA verklaring aan en onthoudt dat de letter “o” niet voorkomt en het altijd het cijfer “0” is.

Klik hier om eenvoudig uw ESTA voor de VS aan te vragen