ESTA aanvraag kosten

De kosten voor het aanvragen van een ESTA kunnen verschillen. Als u het via de Amerikaanse overheid aanvraagt bedragen de kosten $14 per persoon of aanvraag. Echter de enige betaalmogelijkheid is middels creditcard.

Wanneer u het middels een Nederlandse visumdienst aanvraagt dan zijn de kosten €27,50 per ESTA aanvraag. Het voordeel hierbij is dat u de aanvraag volledig in het Nederlands kunt invullen, u voor u hele gezin of reisgezelschap de aanvraag ineens kunt invullen en u kunt betalen met iDeal. Ook ontvangt u in de meeste gevallen binnen enkele uren de goedgekeurde aanvraag in uw e-mail.

Klik hier om een officiële ESTA aan te vragen. U kunt eenvoudig met iDeal betalen en u ontvangt uw ESTA nog dezelfde dag

In sommige gevallen kan tot maximaal 72 uur duren tot uw ESTA aanvraag wordt goedgekeurd. Dit is wanneer de Amerikaanse Homeland Security besluit dat u aanvraag handmatig dient te worden gecontroleerd. Deze vertraging heeft dus niks met de eventuele Visumdienst te maken.

Voordelen en nadelen

De voordelen als u het via de Amerikaanse overheid aanvraagt is dat het goedkoper is als een Nederlandse visumdienst. Nadelen zijn dat u alleen met Creditcard kunt betalen en dat de aanvraag soms slecht vertaald is en er ook soms onlogisch uitziet.

De voordelen van een ESTA aanvragen via een visumdienst zijn dat de aanvraag in begrijpelijk Nederlands is, u alleen de relevante velden voor Nederland en België hoeft in te vullen en u kunt de kosten voor de ESTA aanvraag betalen met de meest gebruikte betaalmethodes in Nederland en België zoals iDeal en MisterCash.