ESTA aanvraag kosten

De kosten voor het aanvragen van een ESTA kunnen verschillen. Als u het via de Amerikaanse overheid aanvraagt bedragen de kosten €36,95 per persoon of aanvraag. Echter de enige betaalmogelijkheid is middels creditcard.

Vlag met dollars

Wanneer u het middels een Nederlandse visumdienst aanvraagt, dan is de ESTA prijs €36,95 per reiziger. Het voordeel hierbij is dat u de aanvraag volledig in het Nederlands kunt invullen. U kunt voor u hele gezin of reisgezelschap de aanvraag in 1x  invullen en u kunt betalen met iDeal. Ook ontvangt u in de meeste gevallen binnen enkele uren de goedgekeurde aanvraag in uw e-mail.

In sommige gevallen kan tot maximaal 72 uur duren tot uw ESTA aanvraag wordt goedgekeurd. Dit is wanneer de Amerikaanse Homeland Security u aanvraag handmatig controleert. Deze vertraging heeft dus niks met de eventuele Visumdienst te maken.

Voordelen en nadelen

De voordelen als u het via de Amerikaanse overheid aanvraagt, is dat het goedkoper is als een Nederlandse visumdienst. Nadelen zijn dat u alleen met Creditcard kunt betalen. De aanvraag wordt soms slecht vertaald. En ziet er soms onlogisch uit.

De voordelen van een ESTA aanvragen via een visumdienst is dat de aanvraag in begrijpelijk Nederlands is. U kunt alleen de relevante velden voor Nederland en België invullen en u kunt de kosten voor de ESTA aanvraag betalen. Met de meest gebruikte betaalmethodes in Nederland en België zoals iDeal en MisterCash.