ESTA aanvragen American Airlines

Heeft u een vliegreis naar Amerika geboekt met American Airlines? Dan dient u voorafgaand aan uw reis een American Airlines ESTA aan te vragen. Deze ESTA is niet specifiek voor AA maar is geldig voor alle vliegreizen naar de verenigde staten en is verplicht voor o.a. Nederlanders en Belgen. Ook als u gebruik maakt van de American Airlines partner British Airways dient u een ESTA aan te vragen.

Wat is een ESTA aanvraag?

ESTA is de afkorting voor Electronic System for Travel Authorization en is door de Amerikaanse overheid in januari 2009 ingevoerd in plaats van een toeristenvisum. Het is echter beschikbaar voor beperkte landen waaronder Nederland en België. Een ESTA is verplicht voor alle reizen naar de USA dus ook die van American Airlines.

Klik hier om een officiële ESTA voor American Airlines aan te vragen. U kunt eenvoudig met iDeal betalen en u ontvangt uw ESTA nog dezelfde dag

Een ESTA is 2 jaar geldig en geschikt voor meerdere reizen naar de Verenigde Staten. Het maakt daarbij ook niet uit of u nog een keer gebruik maakt van AA of een andere maatschappij. Ook is een ESTA verklaring gekoppeld aan uw paspoort. Dit houdt dus in dat wanneer u een nieuw paspoort aanvraagt u ook een nieuwe ESTA moet aanvragen. Ook al is deze in principe nog geldig.

Hoe een ESTA aanvragen American Airlines?

Een ESTA visum aanvraag voor American Airlines is gewoon een normale aanvraag. Er bestaat zoals eerder aangegeven geen aparte aanvraag per luchtvaartmaatschappij. Het aanvragen van een ESTA verklaring neemt slecht 10 minuten in beslag en kunt u simpel zelf eenvoudig online regelen. Het is aan te raden om op tijd de beginnen met uw aanvraag. bij voorkeur direct na het boeken van uw American Airlines vlucht. Er wordt gevraagd om standaard persoonsgegevens en er worden wat veiligheidsvragen gesteld. De goedkeuring van uw aanvraag kan maximaal 72 uur duren. In de praktijk ontvangt u vrijwel direct een goedgekeurde ESTA.

esta aanvragen american airlinesLet wel op dat zelfs een een approved ESTA geen garantie is dat u het land binnenmag. De immigrations beambte heeft altijd het recht u alsnog te weigeren. Echter hebben wij dit nog nooit vernomen van reizigers en de kans dat dit u overkomt is vrijwel nihil.

neem wel altijd de tijd voor uw aanvraag om zoiets eenvoudigs als spelfouten te voorkomen. Hier zijn ze niet echt van gediend.

ESTA documenten American Airlines

Als u met American Airlines naar de USA afreist en uw wilt een ESTA aanvragen heeft u altijd een geldig paspoort nodig. Let goed op dat uw paspoort nog geldig is ten tijde van uw reis, ook op de terugreis! Als uw paspoort verloopt voor de reis vraag dan eerst een nieuw paspoort aan voor dat u een ESTA aanvraagt. Deze zit namelijk gekoppeld aan uw paspoortnummer.

De aanvraag kan middels deze link volledig in het Nederlands en u kunt eenvoudig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal, overschrijving of MisterCash.