ESTA aanvragen Boston

Binnenkort op reis naar Boston, Amerika? Dan dient u ten alle tijde een ESTA aan te vragen voor Boston. Een ESTA aanvraag is gelukkig niet alleen geldig voor Boston maar voor de gehele Verenigde Staten. Als Nederlander of Belg bent u deze verplicht aan te vragen voordat u per vliegtuig afreist naar Boston.

Boston

Wat is een ESTA aanvraag voor Boston?

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en is sinds Januari 2009 door de Amerikaanse overheid verplicht gesteld voor reizigers uit sommige landen, waaronder Nederland en België. Dat reizigers uit deze landen een ESTA aan moeten vragen is juist een voordeel voor de reizigers naar o.a. Boston. Voordat de ESTA werd ingevoerd moet men nog een visum aanvragen. Dat is dus hiermee niet meer nodig.
U vraagt een ESTA aanvraag voor Boston zeer eenvoudig zelf online aan. Een aanvraag duurt hooguit 10 minuten. Nadat u aanvraag is goedgekeurd mag u 2 jaar lang afreizen naar Boston of een plek in de USA. U mag de aanvraag ook voor meerdere reizen gebruiken in die 2 jaar.

Wanneer vraag ik een Boston ESTA aan?

Het beste is om op tijd te beginnen met het aanvragen van uw ESTA verklaring. U doet er goed aan om dit direct aan te vragen na het boeken van uw vliegreis naar Boston Logan International Airport. De ESTA aanvraag is 2 jaar geldig dus u heeft voldoende tijd waarin uw aanvraag geldig blijft. De aanvraagprocedure zelf is binnen 10 minuten afgerond echter kan de goedkeuring tot maximaal 72 uur op zich laten. Echter krijgt u in de meeste gevallen direct een goedgekeurde ESTA. Mocht u om wat voor reden de ESTA geweigerd worden dan heeft u als u tijd bent begonnen nog voldoende tijd om een normaal toeristenvisum bij de ambassade te regelen. Nogmaals dit is zeer uitzonderlijk.

strand in boston met zonderondergang

Waar op letten bij ESTA voor Boston?

U dient met een paar zaken rekening te houden als u de aanvraag indient.

Neem voldoende tijd als u uw aanvraag invult. Dit voorkomt slordige typefouten en deze zijn vaak zo gemaakt. 1 klein simpele typefout kan al reden zijn om u te weigeren wanneer u het land binnen wilt. Ook als u de tijd neemt voor het invullen van uw ESTA verklaring neemt het maximaal 10 minuten in beslag.

Kijk hoelang uw paspoort nog geldig is. Uw paspoort moet nog geldig zijn als u terugreist van Boston naar Nederland of België, dit is een vereiste! Als u niet voldoet aan de paspoortvereisten voor uw reis naar Amerika, dient u eerst een nieuw paspoort aan te vragen voordat u een ESTA aanvraagt. Een ESTA is namelijk gekoppeld aan uw paspoortnummer. De geldigheid van 2 jaar vervalt dus ook als u een nieuw paspoort heeft.