ESTA aanvragen British Airways

Reist u binnenkort naar de USA met British Airways bijvoorbeeld via London Heathrow of London Gatwick? Dan heeft in alle gevallen een goedgekeurde ESTA aanvraag nodig. Of u nu rechtstreeks vliegt vanaf Amsterdam of een overstap heeft op 1 van de vele Engelse luchthavens dit maakt geen verschil.

Wat is een ESTA

Een ESTA is verplicht voor alle Nederlanders en Belgen die met het vliegtuig afreizen naar Amerika ook als u met British Airways vliegt dient u vooraf in het bezit te zijn van een goedgekeurde ESTA verklaring. Een ESTA is 2 jaar geldig voor meerdere reizen naar de Verenigde Staten en is gekoppeld aan uw paspoort. Vraagt u binnen die 2 jaar een nieuw paspoort aan betekent dit automatisch dus ook dat u een nieuwe ESTA moet aanvragen.

Klik hier om een officiële ESTA voor British Airways aan te vragen. U kunt eenvoudig met iDeal betalen en u ontvangt uw ESTA nog dezelfde dag

Heeft u geen ESTA aangevraagd dan is de kans groot dat u al geweigerd wordt bij de incheckbalie van British Airways op Schiphol.

Hoe een ESTA aanvragen British Airways

Een ESTA aanvragen voor British Airways werkt op dezelfde manier als alle andere maatschappijen en neemt slechts 10 minuten in beslag. Het is aan te raden om direct nadat u uw vliegticket of pakketreis bij BA heeft geboekt een ESTA aan gaan vragen de goedkeuring hiervan kan maximaal 72 uur duren. Op deze manier heeft u nog speling mocht de aanvraag om wat voor reden dan ook worden afgekeurd.

esta aanvraag baEen goedgekeurde aanvraag is geen garantie dat u het Amerika binnen mag. De beambte bij de immigrations mag u ten alle tijde de toegang tot het land weigeren zelfs met een goedgekeurde aanvraag. De kans dat u daadwerkelijk wordt geweigerd is in werkelijkheid nihil.

Alleen reizen met Paspoort

U heeft altijd een paspoort nodig om met British Airways te reizen naar Amerika. Een identiteitskaart is niet geldig en hier kunt u ook geen ESTA mee aanvragen.

Alle gegevens die u nodig heeft voor de aanvraag staan op uw paspoort zoals uw paspoortnummer en burgerservicenummer.

Sinds kort worden ook wat gegevens van uw ouders gevraagd zoals hun namen. Zorg dus dat u deze bij de hand heeft bij het invullen.

De aanvraag kan middels deze link volledig in het Nederlands en u kunt eenvoudig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal, overschrijving of MisterCash.