ESTA aanvragen Canada

Reist u binnenkort naar Canada dan bent u wellicht al op de hoogte dat u een ETA dient aan te vragen voordat u naar Canada kunt reizen per vliegtuig. Echter is het ook belangrijk om even te controleren of u een ESTA dient aan te vragen voor Canada.

Wanneer een ESTA aanvragen voor Canada?

Het is redelijk simpel. Wanneer u in de USA een tussenlanding heeft naar of vanuit Canada dient u altijd een ESTA aan te vragen. Deze aanvraag komt dus bovenop de ETA aanvraag voor Canada. Het is belangrijk om dit te controleren anders wordt u waarschijnlijk op uw vertrek luchthaven al geweigerd voor de vlucht. Controleer dus ook de terugvlucht! Als u via Amerika terugvliegt naar Nederland of België dient u ook een ESTA aan te vragen

Middels deze link kunt u een ESTA goedkeuring eenvoudig in het Nederlands aanvragen en betalen met iDeal. De goedeuring ontvangt u vaak diezelfde dag nog in uw e-mail.

Wanneer geen ESTA aanvragen voor Canada?

Als u rechtstreekse vluchten heeft naar Canada hoeft u geen ESTA aan te vragen. Ook als u met de auto of camper naar Amerika reist vanuit Canada om bijvoorbeeld het Amerikaanse deels van Niagara Falls te bezoeken hoeft u geen ESTA aan te vragen. Een ETA aanvraag voor Canada alleen is dan voldoende.

Hoe vraag ik een ESTA voor Amerika aan

Een ESTA is zeer eenvoudig zelf online aan te vragen en is 2 jaar geldig. Via deze website kunt u het volledig in het Nederlands aan vragen en betalen met o.a. iDeal. Het enige wat u nodig heeft is uw paspoort (ID-kaart is niet geldig) en wat persoonlijke gegevens. esta aanvragen canadaIn de meeste gevallen ontvangt u binnen een uur de goedgekeurde ESTA in uw e-mail.

Let wel op de verloopdatum van uw paspoort deze moet nog geldig zijn op uw terugreis. Ook is uw ESTA gekoppeld aan uw paspoort. Vraag dus altijd uw ESTA aan met de gegevens uit het paspoort waarmee u gaat reizen.

Klik hier om eenvoudig uw ETA voor uw reis naar Canada aan te vragen