ESTA aanvragen Chicago

Gaat u binnenkort op reis naar Chicago in de Verenigde Staten? Dan dient u een ESTA aan te vragen voordat u naar Chicago afreist. Een ESTA verklaring is niet alleen maar geldig voor Chicago maar voor heel Amerika. Als u de Nederlandse of Belgische identiteit heeft bent u verplicht een ESTA aan te vragen! U dient voorafgaand aan uw vliegreis naar Chicago een goedgekeurde ESTA aanvraag te hebben.

Chicago met een rood bord en gebouwen

Wat is een ESTA Chicago?

ESTA is de afkorting voor Electronic System for Travel Authorization en is door de Amerikaanse overheid in 2009 ingevoerd voor reizigers uit een bepaald aantal landen waaronder Nederland en België. De ESTA verklaring is verplicht maar is wel een stuk eenvoudiger als de oude procedure waar u een toeristenvisum diende aan te vragen via de Ambassade voor uw reis naar Chicago.

Een ESTA vraagt u zeer eenvoudig zelf aan via het internet. Het invullen van de aanvraag duurt hooguit 10 minuten. Nadat u een goedgekeurde ESTA heeft ontvangen per e-mail mag u gedurende 2 jaar reizen naar de USA, steeds met een maximale verblijfsduur van 90 dagen. Een ESTA is dus voor meerdere reizen geldig!

Wanneer moet ik een ESTA aanvragen voor Chicago?

De goedkeuring van een ESTA voor Chicago kan maximaal 72 uur duren. Toch doet u er goed om direct na het boeken van uw vliegreis naar Chicago O’Hare International Airport uw ESTA formulier online in te vullen. Aangezien de aanvraag toch 2 jaar geldig is heeft u voldoende tijd waarin uw aanvraag geldig blijft. Het online invullen van de ESTA duurt slechts 10 minuten en zoals aangegeven kan het 72 uur duren voordat u goedkeuring ontvangt. Echter in de meeste gevallen ontvangt u vrijwel direct de goedkeuring van uw ESTA aanvraag.

Stel dat uw aanvraag om wat voor reden toch wordt afgekeurd. Heeft u wanneer u op tijd uw aanvraag heeft gedaan nog voldoende tijd om een normaal toeristenvisum voor Chicago te regelen. Dat kan via de Ambassade. Nogmaals de kans dat uw aanvraag wordt afgekeurd is zeer klein.

chicago met veel gebouwen

Waar moet ik op letten bij ESTA aanvragen Chicago?

Als u bezig bent met uw ESTA aanvraag dient u op een paar dingen te letten

Neem voldoende tijd zodat u zeker geen spelfouten maakt! Een klein foutje is zo gemaakt en uw ESTA kan alsnog worden goedgekeurd. Echter bij aankomt in Amerika kan u vervolgens alsnog de toegang worden ontzegt door een simpele spelfout.

Zorg ervoor dat uw paspoort nog geldig is voor uw terugreis van Chicago naar Nederland of België, dit is een vereiste. Als dit niet het geval is dient u eerst een nieuw paspoort aan te vragen voordat u een ESTA voor Chicago aanvraagt. De ESTA aanvraag is gekoppeld aan uw paspoortnummer. Mocht u tussen verschillende reizen naar de verenigde Staten een nieuw paspoort aanvragen vervalt de 2 jaar geldigheid en dient u dus ook weer een nieuwe ESTA aan te vragen.