ESTA aanvragen Miami

Miami strand met zee

Reist u binnenkort naar per vliegtuig naar Miami en vliegt u op Miami International Airport? Dan bent u verplicht een ESTA aanvraag in te vullen voordat u naar Amerika afreist. Een ESTA verklaring is niet alleen geldig voor Miami maar is geldig voor de gehele Verenigde Staten. U dient dus voor dat u Miami vliegt al in he bezit te zijn van een goedgekeurde ESTA aanvraag.

ESTA Miami, wat is het?

ESTA is in 2009 ingevoerd door Amerika en staat voor Electronic System for Travel Authorization. Dit is een zogenaamd Visa Waiver programma wat in het kort inhoudt dat reizigers uit bepaalde landen geen toeristenvisum hoeven aan te vragen maar voldoende hebben aan een goedgekeurde ESTA voor een reis naar Miami. Nederland en België vallen onder deze landen. De ESTA aanvraagprocedure is een stuk goedkoper en sneller als de ouderwetse toeristenvisum aanvraag.

De aanvraag kunt u zelf eenvoudig aanvragen via het het internet. Het invullen duurt hooguit 10 minuten en u ontvangt de goedgekeurde aanvraag vaak nog diezelfde dag.
Met een goedgekeurde ESTA mag u 2 jaar reizen naar de USA. Telkens met een maximale periode van 90 dagen. Een ESTA kunt u dus gebruiken voor meerdere reizen en niet alleen voor uw reis naar Miami.

Wanneer moet ik een ESTA verklaring voor Miami aanvragen.

De beoordeling van uw ESTA aanvraag Miami kan maximaal 72 uur duren. In deze periode krijgt u dus te horen of uw aanvraag in goedgekeurd of afgekeurd. Wij raden aan om direct na het boeken van uw vliegticket naar Miami, Florida uw ESTA aan te vragen. Als deze is goedgekeurd is deze toch nog 2 jaar geldig, dus uw aanvraag blijft lang genoeg geldig voor uw reis. Het invullen is zeer eenvoudig en kan volledig online.

Als u het meteen na het boeken van uw reis regelt dan heeft u eventueel nog voldoende tijd om een normaal toeristenvisum aan te vragen mocht uw ESTA worden afgekeurd. Let Op! De kans dat uw aanvraag wordt afgekeurd is vrijwel nihil!

Miami rivier met boot

Waar op letten met ESTA aanvragen Miami

Als u uw aanvraag gaat indienen dient u met een aantal voorwaarden omtrent het ESTA rekening te houden.

Neem ruimschoots de tijd om uw aanvraag in te vullen. U wilt geen typefouten maken op uw ESTA application form en een klein foutje is zo gemaakt, uw ESTA kan vervolgens alsnog worden goedgekeurd maar bij aankomst in Miami kan u de toegang alsnog worden ontzegt door een simpel typefoutje.

Controleer de geldigheid van uw paspoort, deze moet nog geldig zijn op de datum van terugreis naar Nederland of België. Mocht dit niet het geval zijn vraag dan eerst een nieuw paspoort aan en vraag daarna uw ESTA Miami aan. De aanvraag is namelijk gekoppeld aan uw paspoortnummer, nieuw paspoort betekend dus ook nieuwe ESTA. de 2 jaar geldigheid vervalt bij een nieuw paspoort.