ESTA aanvragen San Francisco

Reist u binnenkort voor vakantie of zaken af naar San Francisco? Dan dient u een ESTA aan te vragen voor San Francisco. Deze ESTA is niet alleen geldig in San Francisco aar in heel de Verenigde Staten. Een aanvraag is verplicht voor iedere Nederlander en Belg die per vliegtuig naar Amerika reist.

San Francisco met een vrouw en de stad op de achtergrond

Wat is een ESTA voor San Francisco?

De betekenis ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en is door de Amerikaanse overheid ingevoerd om reizigers uit bepaalde landen waaronder Nederland en België de mogelijkheid te geven om visumvrij af te reizen naar de USA.
De aanvraag kunt u volledig zelf online afronden binnen 10 minuten. Hierna heeft u 2 jaar lang toestemming om naar San Francisco of een andere stad in Amerika af te reizen. Een ESTA kan dus voor meerdere reizen worden gebruik in die 2 jaar, voor elke luchtvaartmaatschappij of luchthaven.

Wanneer ESTA aanvragen San Francisco reis?

U doet er verstandig aan om al op tijd uw ESTA verklaring aan te vragen. Bij voorkeur direct nadat u uw reis naar San Francisco heeft geboekt. Een goedkeuring is 2 jaar geldig dus daarvoor hoeft u het niet te laten. Een goedkeuring van uw ESTA aanvraag kan maximaal 72 uur uren. In de meeste gevallen krijgt u vrijwel direct een goedgekeurde ESTA verklaring. Maar mocht het in het uitzonderlijke geval worden afgekeurd dan heeft u nog voldoende tijd om een normaal toeristen visum te regelen als u er op tijd aan begint. Nogmaals dit is zeer uitzonderlijk.

Waar moet ik nog op letten bij een ESTA aanvraag voor San Francisco International Airport?

Een paar dingen zijn belangrijk als u uw aanvraag indient.

Neem genoeg tijd en maak er geen haastklusje van. Dit voorkomt typefouten en 1 typefout kan al een reden zijn om u toegang tot het land te weigeren. Zelfs als u rustig uw ESTA aanvraagt duurt het nog maar 10 minuten.

rode brug in san frasisco

Controleer hoelang uw paspoort nog geldig is! Kijk of uw paspoort nog geldig is als u terugreist van uw trip naar San Francisco dit is namelijk een vereiste. Is dit niet het geval vraag dan eerst een nieuw paspoort aan en daarna een ESTA. De aanvraag is namelijk gekoppeld aan uw paspoortnummer. De geldigheid van 2 jaar vervalt dus ook als u een nieuw paspoort aanvraagt.