ESTA aanvragen TUI

Heet u binnenkort met TUI een vliegreis of pakketreis naar de Verenigde Staten geboekt? Dan bent u als Nederlander of Belg verplicht voorafgaand aan uw TUI reis een ESTA aan te vragen en een goedkeuring te ontvangen om met TUIfly naar Amerika af te reizen.

Middels deze link kunt u uw TUI ESTA eenvoudig in het Nederlands aanvragen en betalen met iDeal.

Hoe een ESTA aanvragen TUI?

Een ESTA is niet speciaal voor TUI reizigers maar alle reizigers per vliegtuig dienen van te voren een ESTA aan te vragen. Een aanvraag kunt u middels deze link invullen. Het invullen van deze visum verklaring voor Amerika kunt u eenvoudig zelf en is volledig in het Nederlands. De totale tijd die het in beslag neem is ongeveer 10 minuten. Het enige wat u nodig heeft is uw paspoort en wat overige gegevens zoals verblijfsplaats. Daarnaast worden nog wat standaard veiligheidsvragen gesteld.

De goedkeuring kan maximaal 72 uur duren, al leert de praktijk dat uw ESTA aanvraag voor TUI vrijwel direct wordt goedgekeurd.

Wij raden uw aan om direct na het boeken van uw TUI reis uw ESTA aanvraag te regelen. Op deze manier heeft u nog voldoende tijd om een normaal toeristenvisum te regelen mocht uw ESTA worden afgekeurd. De kans om afgekeurd te worden is als Nederlander of Belg vrijwel nihil.

Wat is een ESTA?

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authoriztion. In januari 2009 heeft de Amerikaanse overheid het aanvragen van een ESTA verplicht gesteld voor geselecteerde landen waaronder Nederland en België. De ESTA vervangt het oude toeristenvisum en is een stuk eenvoudiger aan te vragen. Met een goedgekeurde ESTA hoeft u dus geen visum aan te vragen.

tui vliegreis ESTA amerikaDaarnaast is uw goedgekeurde aanvraag 2 jaar geldig voor meerdere reizen naar Amerika. Een reis mag maximaal 90 dagen duren van aankomst tot vertrek. Het maakt ook niet uit of u nu met TUI of een andere maatschappij vliegt.

Een ESTA kan alleen worden aangevraagd met een paspoort dat geldig is tot een dag na uw retour datum naar Nederland of België. Kijk goed of dit bij uw het geval is! Zo niet vraag dan eerst een nieuw paspoort aan en daarna uw ESTA. Een ID-kaart is geen geldig document! Alleen met een paspoort kunt u een ESTA verklaring aanvragen voor uw TUI reis.

Waar moet ik op letten bij het invullen?

Het is zeer belangrijk dat u de tijd neemt voor uw aanvraag, maak er geen haastklusje van. Spelfouten zijn zo gemaakt en zelfs met spelfouten kan het zijn dat uw ESTA wordt goedgekeurd. Echter bij aankomst in de USA kan dan alsnog de toegang worden ontzegd, puur en alleen door een dom spelfoutje.

Klik hier om op de simpelste manier uw ESTA voor TUI aan te vragen.