ESTA aanvragen

Veelgestelde vragen over Esta aanvragen

De Esta is een verplicht reisdocument dat u nodig heeft als u naar de Verenigde Staten gaat voor een vakantie, een zakenreis of een doorreis (om naar een ander land te gaan) van maximaal 90 dagen. Of u nu een week naar Amerika gaat, hier twee maanden wil verblijven of slechts een nacht in Amerika verblijft omdat u naar een ander land doorreist: u heeft altijd een geldige reistoestemming nodig om het land binnen te komen. Gaat u binnenkort naar de Verenigde Staten en heeft u geen zin in gedoe tijdens uw reis? Bekijk dan snel de veelgestelde vragen op deze pagina.

Vraag #1: Waar moet ik mijn Esta aanvragen?

Veel mensen denken dat het aanvragen veel tijd en moeite kost, maar dit is helemaal niet het geval. U kunt deze namelijk eenvoudig online aanvragen. Dit kunt u doen door een website te zoeken die erkende en officiële documenten uitgeeft. U hoeft niet naar een kantoor te gaan en u hoeft ook geen papierwerk op te sturen om het document te ontvangen, want dit kunt u gewoon online doen.

Klik hier om een officiële ESTA aan te vragen. U kunt eenvoudig met iDeal betalen!

Vraag #2: Wanneer heb ik een Esta nodig?

U heeft altijd een toegangsdocument voor Amerika nodig als u:

  • Op korte zakenreis naar Amerika gaat en minder dan 90 dagen in het land verblijft.
  • Op vakantie gaat naar de Verenigde Staten en minder dan 90 dagen in het land verblijft.
  • Door de Verenigde Staten reist, bijvoorbeeld om naar een ander land te gaan.

Verblijft u langer dan 90 dagen in Amerika, dan heeft u een ander reisdocument nodig. In dit geval kunt u geen Esta aanvragen

Vraag #3: Wanneer moet ik mijn reistoestemming aanvragen?

Esta aanvragen

Wij raden u aan om uw Esta een maand voor vertrek naar de Verenigde Staten aan te vragen. In dit geval weet u zeker dat u uw reisdocument ruim voor vertrek ontvangt. Eventueel kunt u uw reistoestemming ook nog 72 uur voor vertrek naar Amerika aanvragen, dan krijgt u uw reisdocument nog net voor vertrek. Bent u later met het Esta aanvragen, dan is de kans groot dat u het document niet op tijd ontvangt en het land dus niet in kunt komen.

Vraag #4: Krijg ik altijd een Esta als ik deze heb aangevraagd?

De meeste mensen krijgen gewoon een reistoestemming voor Amerika als ze deze hebben aangevraagd. Echter is dit niet altijd het geval. Komt u uit landen als Irak, Iran en Syrië of bent u hier na 11 maart 2011 nog geweest? Dan moet u er rekening mee houden dat uw aanvraag afgewezen kan worden. Tijdens de aanvraag van uw reistoestemming dient u namelijk aan te geven of u onlangs één van deze risicolanden heeft bezocht. Indien het geval dan heeft u een grotere kans om afgewezen te worden. 

Overigens biedt een toegekende ESTA geen 100% garantie voor toegang tot Amerika. Het kan in enkele gevallen voorkomen dat u door de douane van de Verenigde Staten wordt tegengehouden. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat u verdacht gedrag vertoont of omdat u verboden goederen bij u draagt. Vanzelfsprekend staat dit los van de aanvraag zelf en krijgt u te maken met de algemene regelgeving van het land zelf.

Vraag #5: Wat zijn de kosten?

U betaalt 27,50 euro per persoon voor een ESTA reistoestemming. Moet u het document aanvragen voor uw gehele reisgezelschap, zoals uw partner en uw kinderen? Dan betaalt u altijd 27,50 euro. Er wordt geen korting gegeven bij het aanvragen en kinderen krijgen het document niet goedkoper omdat ze jonger zijn. Bij het aanvragen van meerdere documenten voor uw gehele reisgezelschap, kunt u alle reisdocumenten tegelijkertijd aanvragen en tegelijkertijd betalen.