Veelgestelde vragen over Esta aanvragen

De Esta is een verplicht reisdocument dat u nodig heeft als u naar de Verenigde Staten gaat voor een vakantie, een zakenreis of een doorreis (om naar een ander land te gaan) van maximaal 90 dagen. Of u nu een week naar Amerika gaat, hier twee maanden wil verblijven of slechts een nacht in Amerika verblijft omdat u naar een ander land doorreist: u heeft altijd een Esta nodig om het land binnen te komen. Gaat u binnenkort naar de Verenigde Staten en wilt u meer te weten komen over het aanvragen van een Esta? Neem dan de veelgestelde vragen over Esta aanvragen door op deze pagina en u krijgt meer inzicht in het aanvraagproces van deze reistoestemming.

Vraag #1: waar moet ik mijn Esta aanvragen?

Veel mensen denken dat het aanvragen van een Esta veel tijd en moeite kost, maar dit is helemaal niet het geval. U kunt uw Esta namelijk eenvoudig online aanvragen, simpelweg door een website te zoeken die erkende en officiële documenten uitgeeft. U hoeft niet naar een kantoor te gaan en u hoeft ook geen papierwerk op te sturen om het document te ontvangen, want dit kunt u gewoon online doen.

Klik hier om een officiële ESTA aan te vragen. U kunt eenvoudig met iDeal betalen en u ontvangt uw ESTA nog dezelfde dag

Vraag #2: wanneer heb ik een Esta nodig?

U heeft altijd een Esta nodig als u:

  • Op korte zakenreis naar Amerika gaat en minder dan 90 dagen in het land verblijft.
  • Op vakantie gaat naar de Verenigde Staten en minder dan 90 dagen in het land verblijft.
  • Door de Verenigde Staten reist, bijvoorbeeld om naar een ander land te gaan.

Verblijft u langer dan 90 dagen in Amerika, dan heeft u een ander reisdocument nodig. In dit geval kunt u geen Esta aanvragen. Heeft u geen Esta, maar heeft u deze wel nodig volgens bovenstaande regels? Dan mag u Amerika helaas niet betreden.

Vraag #3: wanneer moet ik mijn Esta aanvragen?

esta usa aanvragenWij raden u aan om uw Esta een maand voor vertrek naar de Verenigde Staten aan te vragen. In dit geval weet u zeker dat u uw reisdocument ruim voor vertrek ontvangt. Eventueel kunt u uw Esta ook nog 72 uur voor vertrek naar Amerika aanvragen, dan krijgt u uw reisdocument nog net voor vertrek. Bent u later met Esta aanvragen, dan is de kans groot dat u het document niet op tijd ontvangt en het land dus niet in kunt komen.

Vraag #4: krijg ik altijd een Esta als ik deze heb aangevraagd?

De meeste mensen krijgen gewoon een Esta als ze deze hebben aangevraagd, maar dit is zeker niet altijd zo. Komt u uit landen als Irak, Iran en Syrië of bent u hier na 11 maart 2011 nog geweest? Dan moet u er rekening mee houden dat uw aanvraag wordt afgewezen. Bij de controle die u moet doorgaan bij het aanvragen van een Esta wordt extra streng naar deze aanvragen gekeken, wat kan betekenen dat uw aanvraag wordt afgewezen.

Overigens moet u er ook niet vanuit gaat dat u na Esta aanvragen en het ontvangen van het document altijd het land binnen mag. Ook als u een Esta heeft na Esta aanvragen, kunt u namelijk tegen gehouden worden door de douane van de Verenigde Staten bij het binnenkomen van het land. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat u verdacht gedrag vertoont of omdat u verboden goederen bij u draagt.

Vraag #5: hoeveel kost Esta aanvragen?

U betaalt 27,50 euro voor Esta aanvragen en dit bedrag wordt per persoon gerekend. Moet u het document aanvragen voor uw gehele reisgezelschap, zoals uw partner en uw kinderen? Dan betaalt u ook altijd 27,50 euro per Esta. Er wordt geen korting gegeven bij het aanvragen en kinderen krijgen het document niet goedkoper omdat ze jonger zijn. Bij het aanvragen van meerdere documenten voor uw gehele reisgezelschap, kunt u alle reisdocumenten tegelijkertijd aanvragen en tegelijkertijd betalen.