ESTA formulier

Een berg met hollywood letters erop

Het ESTA formulier invullen: drie belangrijke tips

Om de Verenigde Staten binnen te kunnen komen, heeft u altijd een Esta nodig. Om deze aan te vragen, zoekt u naar een betrouwbare online aanbieder van dit reisdocument. Via de website van deze aanbieder, vult u het Esta formulier in. Is uw aanvraag goedgekeurd, dan ontvangt u het reisdocument en kunt u eventueel direct naar Amerika reizen.

Bij het aanvragen van een reistoestemming voor Amerika, is het erg belangrijk om het Esta formulier goed in te vullen. Doet u dit niet, dan loopt u namelijk het risico dat uw aanvraag geweigerd wordt en dit betekent dat u het land niet in mag. 

Tip 1: neem alle persoonsgegevens correct over uit uw paspoort

Het is ontzettend belangrijk dat alle persoonsgegevens die u invult bij het aanvragen van een Esta, ook echt overeen komen met de gegevens op uw paspoort. Gaat u het Esta formulier invullen, dan raden wij u aan om uw paspoort naast u neer te leggen en alle gegevens direct uit het reisdocument over te nemen.

Tip 2: vul alle gegevens naar waarheid in

Bij het invullen van het ESTA formulier, worden er ook vragen gesteld over uw werk/bezigheden en over uw verleden. Wij raden u aan alle gegevens naar waarheid in te vullen, zodat u later niet in de problemen kunt komen door het foutief invullen van de gegevens. Ook als u liever niet vertelt wat voor werk u doet, kunt u deze informatie beter maar naar waarheid invullen. Weet u niet goed hoe u uw baan moet omschrijven, dan gebruikt u de beste en meest complete beschrijving voor u werk die u kunt bedenken.

Natuur gebied in Amerika

Tip 3: controleer alle gegevens voor het versturen van het formulier

Heeft u alle gegevens ingevuld, dan controleert u uw aanvraag altijd goed voor u het formulier verstuurt. Op deze manier voorkomt u dat u verkeerde gegevens opgeeft of er spelfouten in het formulier staan.

Tip 4: print uw goedgekeurde reistoestemming uit en neem deze mee op reis

Alhoewel uw ESTA reistoestemming digitaal wordt gekoppeld aan uw paspoort, is het verstandig om deze uit te printen en mee te nemen op reis. Het ESTA formulier meenemen zorgt ervoor dat u altijd kunt aantonen dat u beschikt over een geldige reistoestemming. Op deze manier heeft u geen last van eventuele technische storingen bij de Amerikaanse Douane en kunt u uw reis snel weer voortzetten.