ESTA Geldigheid

Alles wat u moet weten over de Esta geldigheid

Net zoals bij andere officiële reisdocumenten het geval is, heeft ook de Esta een bepaalde geldigheid. Als u naar Amerika gaat en een Esta gaat aanvragen, is het altijd belangrijk om te weten hoe lang dit document geldig is. Zeker als u in korte tijd vaker naar Amerika gaat en zich afvraagt of u nu twee keer een aanvraag moet doen, is het verstandig u te verdiepen in de geldigheid van dit reisdocument. Op deze pagina leest u alles over de geldigheidsduur, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de geldigheidstermijn van dit document.

Is uw ESTA verlopen of wilt u gewoon een nieuwe aanvragen?
Doe dit direct op www.esta-aanvragen.nl

Zo lang kunt u het reisdocument gebruiken

Esta geldigheid

Heeft u een ESTA aangevraagd, dan is dit document twee jaar geldig. Dit betekent dat u gedurende twee jaar (vanaf de datum van de aanvraag) onbeperkt Amerika in- en uit kunt reizen. De enige uitzondering op de regel is dat het reisdocument vervalt als uw paspoort niet meer geldig is. Is uw paspoort op het moment van aanvragen van het document nog een jaar geldig, dan is de geldigheid van uw reistoestemming ook aangepast tot een jaar. Op de datum van het vervallen van uw paspoort, vervalt dan ook uw reistoestemming.

Dit is hoelang u in Amerika mag verblijven met het document

Dat uw Esta twee jaar geldig is volgens de officiële vastgestelde periode, betekent niet dat u twee jaar lang in Amerika mag blijven met dit document. Al is de geldigheid van het document precies twee jaar: u mag altijd maximaal 90 dagen in het land verblijven. Dit betekent dat u gedurende een periode van twee jaar, steeds maximaal 90 dagen in het land mag verblijven en dan het land weer moet verlaten.