ESTA Geldigheid

Alles wat u moet weten over de Esta geldigheid

Net zoals bij andere officiële reisdocumenten het geval is, heeft ook de ESTA een bepaalde geldigheid. Als u naar Amerika gaat en een ESTA gaat aanvragen, is het altijd belangrijk om te weten hoe lang dit document geldig is. Zeker als u in korte tijd vaker naar Amerika gaat. En zich afvraagt of u nu twee keer een aanvraag moet doen, is het verstandig u te verdiepen in de geldigheid van dit reisdocument. Op deze pagina leest u alles over de geldigheidsduur. Dan heeft u een duidelijk beeld van de geldigheidstermijn van dit document.

Klok

Zo lang kunt u het reisdocument gebruiken

Heeft u een reistoestemming voor Amerika aangevraagd, dan is de ESTA geldigheidsduur twee jaar. Dit betekent dat u gedurende twee jaar (vanaf de datum van de aanvraag) onbeperkt Amerika in- en uit kunt reizen. De enige uitzondering op de regel is dat het reisdocument vervalt, als uw paspoort niet meer geldig is. Is uw paspoort op het moment van aanvragen van het document nog een jaar geldig? Dan is de geldigheid van uw reistoestemming ook aangepast tot een jaar. Op de datum van het vervallen van uw paspoort, vervalt dan ook uw reistoestemming.

Dit is hoelang u in Amerika mag verblijven met het document

Dat uw ESTA twee jaar geldig is volgens de officiële vastgestelde periode, betekent niet dat u twee jaar lang in Amerika mag blijven met dit document. Al is de geldigheid van het document precies twee jaar: u mag altijd maximaal 90 dagen in het land verblijven. Dit betekent dat u gedurende een periode van twee jaar, steeds maximaal 90 dagen in het land mag verblijven en dan het land weer moet verlaten.

ESTA aanvragen: wanneer kan ik geweigerd worden?

Situatie 1: u heeft een noodpaspoort

Een standaard paspoort beschikt altijd over een speciale chip, die gecheckt wordt als u Amerika binnen wilt komen. Heeft u een noodpaspoort? Dan beschikt u niet over deze chip en dit betekent dat u het land niet binnen mag. Komt bij de aanvraag van de ESTA USA naar voren dat u een noodpaspoort heeft? Dan is de kans groot dat u het document niet krijgt.

Situatie 2: als u bij een vorig bezoek langer bent gebleven dan toegestaan

Uw reistoestemming USA kan ook geweigerd worden, als u al een keer in de Verenigde Staten bent geweest en dit keer te lang in het land bent gebleven. Om als land geen risico te lopen op een te lang verblijf, kan Amerika er in dit geval voor kiezen om uw nieuwe ESTA af te wijzen.

Situatie 3: als uw visumaanvraag is geweigerd

Is uw aanvraag voor een visum geweigerd en gaat u nu een ESTA aanvragen? Dan is de kans groot dat u dit document niet krijgt.

Situatie 4: als u een strafrechtelijk verleden heeft

Heeft u een strafrechtelijk verleden, dan is de kans groot dat u de VS niet binnen mag komen. Dit is niet altijd het geval, maar het kan wel besloten worden uw aanvraag USA te weigeren. De reden hiervan is dan dat je een strafblad hebt.

Situatie 5: als u na 11 maart 2011 nog in Irak, Iran of Syrië bent geweest

Bent u na 11 maart 2011 of op deze datum nog in landen als Irak, Iran, Syrië en Soedan geweest? Dan kan het zomaar gebeuren dat uw reistoestemming geweigerd wordt. Komt u uit deze landen (als nationaliteit), dan wordt er ook strenger gekeken naar uw aanvraag voor het reisdocument.