Alles wat u moet weten over de Esta geldigheid

Net zoals bij andere officiële reisdocumenten het geval is, heeft ook de Esta een bepaalde geldigheid. Als u naar Amerika gaat en een Esta gaat aanvragen, is het altijd belangrijk om te weten hoe lang dit document geldig is. Zeker als u in korte tijd vaker naar Amerika gaat en zich afvraagt of u nu twee keer een Esta aan moet vragen, is het verstandig u te verdiepen in de geldigheid van dit reisdocument. Op deze pagina leest u alles over de Esta geldigheid, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de geldigheidstermijn van dit document.

Is uw ESTA verlopen of wilt u gewoon een ESTA aanvragen? Klik hier om een officiële ESTA aan te vragen. U kunt eenvoudig met iDeal betalen en u ontvangt uw ESTA nog dezelfde dag

De Esta geldigheid: zo lang kunt u het document gebruiken

esta geldigheid controlerenHeeft u een Esta aangevraagd, dan is dit document twee jaar geldig. Dit betekent dat u gedurende twee jaar (vanaf de datum van de aanvraag) onbeperkt Amerika in- en uit kunt reizen als u een Esta heeft. De enige uitzondering op de regel, is dat uw Esta vervalt als uw paspoort niet meer geldig is. Is uw paspoort op het moment van aanvragen van het document nog een jaar geldig, dan is de geldigheid van uw Esta ook aangepast tot een jaar. Op de datum van het vervallen van uw paspoort, vervalt dan ook uw Esta.

De Esta geldigheid: zo lang mag u in Amerika verblijven met het document

Dat uw Esta twee jaar geldig is volgens de officiële Esta geldigheid, betekent niet dat u twee jaar lang in Amerika mag blijven met dit document. Al is de geldigheid van het document precies twee jaar: u mag altijd maximaal 90 dagen in het land verblijven. Dit betekent dat u gedurende de Esta geldigheid van twee jaar, steeds maximaal 90 dagen in het land mag verblijven en dan het land weer moet verlaten.

Klik hier om eenvoudig uw ESTA voor de USA aan te vragen