ESTA aanvragen via een luchtvaartmaatschappij

ESTA is de afkorting voor Electronic System for Travel Authorization en is door de Amerikaanse overheid in januari 2009 ingevoerd in plaats van een toeristenvisum. Het is echter beschikbaar voor beperkte landen waaronder Nederland en België. Het is verplicht voor alle reizen naar de Verenigde Staten.

Een ESTA is verplicht voor alle Nederlanders en Belgen die met het vliegtuig afreizen naar Amerika. Deze reistoestemming is 2 jaar geldig voor meerdere reizen naar de Verenigde Staten, en is gekoppeld aan uw paspoort. Vraagt u binnen die 2 jaar een nieuw paspoort aan? Dan betekent dit automatisch dus ook dat u een nieuw reistoestemming moet aanvragen. Gaat u op reis naar Amerika, maar heeft u geen ESTA aangevraagd? Dan is de kans groot dat u al geweigerd wordt bij de incheckbalie op het vliegveld.

Is een ESTA moeilijk om aan te vragen?

Een ESTA aanvraag is tegenwoordig zeer simpel zelf online aan te vragen. Als u al uw gegevens paraat heeft duurt zo’n aanvraag slechts enkele minuten. De gegevens die u nodig heeft zijn uw paspoort (ID-kaart is niet voldoende), persoonsgegevens van de aanvrager(s), werkgevergegevens en uw verblijfgegevens in Amerika.

Hoe lang duurt de goedkeuring van de ESTA?

De verwerkingstijd is maximaal 72 uur. Echter komt het vrijwel nooit voor dat het zolang duurt. In de meeste gevallen ontvangt u de goedkeuring binnen een uur in uw e-mail. Echter is het wel in alle gevallen aan te raden om direct na het boeken van uw vliegticket uw ESTA-goedkeuring te regelen. Op deze manier voorkomt u eventuele problemen waardoor uw reis niet zou kunnen doorgaan.

Waar moet ik op letten bij het invullen?

Het is zeer belangrijk dat u de tijd neemt voor uw aanvraag, maak er geen haastklusje van. Spelfouten zijn zo gemaakt en zelfs met spelfouten kan het zijn dat uw ESTA wordt goedgekeurd. Echter bij aankomst in de USA kan dan alsnog de toegang worden ontzegd, puur en alleen door een dom spelfoutje.

Zo werkt het aanvragen via luchtvaartmaatschappijen

ESTA aanvraag via KLM

Reist u met KLM naar de verenigde staten en dient u een ESTA aan te vragen voor uw reis? Vaak wordt u dan door een vliegmaatschappij naar een Nederlandse visum dienst doorgestuurd. Deze visumdienst van KLM is echter zeer prijzig in vergelijking met andere visum diensten in Nederland en België.

Als u uw ESTA wilt aanvragen bent u compleet vrij om te kiezen op welke manier u dit aanvraagt. U bent dus niet verplicht om gebruik te maken van de dienst waar KLM voor adverteert. Zo kunt u via bijvoorbeeld esta-aanvragen.nl al snel enkele tientjes per aanvraag besparen.
Let op: Per keer mag u maximaal 90 dagen achter elkaar verblijven in de Verenigde Staten.

ESTA aanvraag via KLM

ESTA aanvragen via United Airlines 

Of u nu met United Airlines vliegt of gebruik maakt van een andere maatschappij, wanneer u naar of via Amerika vliegt dient u in het bezit te zijn van een goedgekeurde aanvraag. Zonder deze goedkeuring wordt u bij de incheckbalie van United vaak al geweigerd voor de vlucht.

Een United Airlines ESTA aanvraag is zeer eenvoudig zelf te regelen en kost slechts enkele minuten van uw tijd. Middels deze website kunt u de aanvraag eenvoudig in het Nederlands invullen en ontvangt u de goedkeuring vaak binnen 15 minuten in uw mail.  Betalen kan middels iDeal, MisterCash, PayPal, Creditcard of overschrijving.

Overstappen in Amerika

Ook als u met United Airlines slechts een overstap heeft in de USA en uw eindbestemming ligt niet in Amerika dient u een goedgekeurde ESTA te hebben. U dient ook altijd uw koffers van de bagageband te halen bij de eerste landing in Amerika en moet u door de Immigrations. Houdt dus rekening met voldoende overstaptijd bij uw United Airlines vlucht.

Vooral als u voor de eerste keer of met een nieuwe ESTA reist is een overstaptijd van 2 tot 3 uur overstaptijd raadzaam. Vooral op de wat drukkere hubs van United Airlines is 3 uur geen overbodige luxe.

Het is aan te raden direct na het boeken van uw United Airlines vlucht ook uw aanvraag te regelen. Mocht er om wat voor reden uw aanvraag worden geweigerd heeft u nog voldoende tijd om een alternatief te zoeken voor uw aanvraag. Wilt u echter langer verblijven in de USA? Dan dient u een normaal toeristenvisum aan te vragen via de ambassade.

British Airways

Reist u binnenkort naar de USA met British Airways bijvoorbeeld via London Heathrow of London Gatwick? Dan heeft in alle gevallen een goedgekeurde ESTA aanvraag nodig. Of u nu rechtstreeks vliegt vanaf Amsterdam of een overstap heeft op 1 van de vele Engelse luchthavens dit maakt geen verschil.

ESTA aanvragen via British Airways

Hoe een ESTA voor Amerika aanvragen via British Airways?

Een ESTA aanvragen voor British Airways werkt op dezelfde manier als alle andere maatschappijen. Het neemt slechts 10 minuten in beslag. Het is aan te raden om direct nadat u uw vliegticket of pakketreis bij BA heeft geboekt.

Een goedgekeurde aanvraag is geen garantie dat u het Amerika binnen mag. De beambte bij de immigrations mag u ten alle tijde de toegang tot het land weigeren zelfs met een goedgekeurde aanvraag. De kans dat u daadwerkelijk wordt geweigerd is in werkelijkheid nihil.

Alleen reizen met paspoort

U heeft altijd een paspoort nodig om met British Airways te reizen naar Amerika. Het is niet mogelijk om met een identiteitskaart een ESTA reistoestemming aan te vragen. Alle gegevens die u nodig heeft voor de aanvraag staan op uw paspoort zoals uw paspoortnummer en burgerservicenummer.

Sinds kort worden ook wat gegevens van uw ouders gevraagd zoals hun namen. Zorg dus dat u deze bij de hand heeft bij het invullen.

ESTA aanvragen American Airlines

Heeft u een vliegreis naar Amerika geboekt met American Airlines? Deze ESTA is niet specifiek voor AA maar is geldig voor alle vliegreizen naar de verenigde staten en is verplicht voor o.a. Nederlanders en Belgen. Ook als u gebruik maakt van de American Airlines partner British Airways dient u een aanvraag te doen.

Hoe werkt het via American Airlines?

Er bestaat zoals eerder aangegeven geen aparte aanvraag per luchtvaartmaatschappij. Het is aan te raden om op tijd de beginnen met uw aanvraag. Bij voorkeur direct na het boeken van uw American Airlines vlucht.

ESTA aanvragen via American Air Lines

ESTA aanvragen via TUI

Heb je onlangs een vlucht geboekt naar Amerika via TUI? Vergeet dan niet je ESTA aan te vragen. Dit geldt ook voor een minderjarig kind. Met deze reistoestemming mag je tot maximaal 90 verblijven in Amerika. Het kan 72 uur duren voordat aanvraag wordt goedgekeurd door de Amerikaanse ambassade.

Als je op de luchthaven bent hoef je geen bewijs te tonen van je goedkeuring, deze is namelijk automatisch gekoppeld aan uw paspoort. Echter is het aan te raden om de bevestigingsmail uit te printen en mee te nemen.