ESTA nationaal identificatienummer

Bent u bezig met het invullen van een ESTA aanvraag en vraagt u zich af wat het ESTA nationaal identificatienummer is wat u verplicht dient in te vullen.

Het nationaal identificatienummer is het BSN nummer wat u heeft bij de overheid. LET op! verwar dit niet met het paspoortnummer! U dient dus echt uw burgerservicenummer in te vullen.

Klik hier voor een simpelere en eenvoudigere ESTA aanvraag met duidelijke uitleg in het Nederlands.

Vult u bij uw ESTA aanvraag toch het verkeerde nummer in dan kan het zijn dat uw aanvraag alsnog wordt goedgekeurd. Toch is het dan verstandig alsnog een nieuwe ESTA aan te vragen. Als u aankomt in Amerika kunt u namelijk op basis van een verkeerd nationaal identificatienummer alsnog toegang tot het land worden geweigerd. De controle is streng in Amerika en de beambte heeft geen enkel probleem u terug te sturen wanneer er een fout op uw ESTA aanvraag staat.

Waar te vinden?

Het burgerservicenummer staat op alle documenten van de overheid en ook in uw paspoort of identiteitskaart en bestaat alleen maar uit cijfers. Vul dus dit nummer in bij uw ESTA aanvraag waarom het nationaal identificatienummer wordt gevraagd.