ESTA USA geweigerd

Esta USA aanvragen: wanneer kan ik geweigerd worden?

De meeste mensen zien het aanvragen van een Esta USA als een kleine extra procedure die zij moeten doorlopen om Amerika binnen te mogen komen. Het is inderdaad een procedure die u verplicht moet doorlopen en die u gelukkig in een mum van tijd met succes doorlopen heeft, maar dit betekent niet dat iedereen zomaar een Esta USA krijgt. Wanneer u geweigerd kan worden bij het aanvragen van een Esta, leest u op deze pagina.

Is uw ESTA aanvraag nog niet eerder geweigerd? Klik dan hier om een officiële ESTA aan te vragen. U kunt eenvoudig met iDeal betalen en u ontvangt uw ESTA nog dezelfde dag

Situatie 1: u heeft een noodpaspoort

Een standaard paspoort beschikt altijd over een speciale chip, die gecheckt wordt als u Amerika binnen wilt komen. Heeft u een noodpaspoort, dan beschikt u niet over deze chip en dit betekent dat u het land niet binnen mag. Komt bij de aanvraag van de Esta USA naar voren dat u een noodpaspoort heeft, dan is de kans groot dat u het document niet krijgt.

Situatie 2: als u bij een vorig bezoek langer bent gebleven dan toegestaan

Uw Esta USA kan ook geweigerd worden als u al een keer in de Verenigde Staten bent geweest en dit keer te lang in het land bent gebleven. Om als land geen risico te lopen op een te lang verblijf, kan Amerika er in dit geval voor kiezen om uw nieuwe Esta af te wijzen.

Situatie 3: als uw visumaanvraag is geweigerd

Is uw aanvraag voor een visum geweigerd en gaat u nu een Esta aanvragen, dan is de kans groot dat u dit document niet krijgt.

Situatie 4: als u een strafrechtelijk verleden heeft

Heeft u een strafrechtelijk verleden, dan is de kans groot dat u de VS niet binnen mag komen. Dit is niet altijd het geval, maar het kan wel besloten worden uw Esta USA te weigeren omdat u een strafblad heeft.

Situatie 5: als u na 11 maart 2011 nog in Irak, Iran of Syrië bent geweest

Bent u na 11 maart 2011 of op deze datum nog in landen als Irak, Iran, Syrië en Soedan geweest, dan kan het zomaar gebeuren dat uw Esta aanvraag geweigerd wordt. Komt u uit deze landen (als nationaliteit), dan wordt er ook strenger gekeken naar uw aanvraag voor het reisdocument.