ESTA verklaring

Een Esta verklaring aanvragen: waarom is het nodig?

Als u naar de Verenigde Staten gaat voor een vakantie, een zakenreis of om door te reizen naar een ander land, moet u altijd een Esta verklaring aanvragen. Dit is een soort visum, dat de Amerikaanse overheid verplicht in wil zien als u het land binnen komt en dat u voor vertrek naar Amerika in uw bezit moet hebben. Moet u een Esta verklaring aanvragen en bent u benieuwd waarom dit moet? Lees dan in dit artikel waarom de Amerikaanse regering u verplicht stelt een Esta te tonen bij het binnentreden van het land.

Wilt u een ESTA verklaring aanvragen? Klik dan hier om een officiële ESTA aan te vragen. U kunt eenvoudig met iDeal betalen en u ontvangt uw ESTA nog dezelfde dag

Het achtergrondverhaal van de Esta verklaring

Zelfs als u een enkele dag in Amerika verblijft om door te reizen naar een andere (vakantie)bestemming, moet u verplicht een Esta aanvragen en meenemen om het land binnen te komen.

Dit lijkt wat overdreven, maar de Amerikaanse regering wil simpelweg weten wie het land allemaal binnen komt en wil bovendien de mogelijkheid hebben om verdachte en/of gevaarlijke mensen te weigeren. Het gaat om mensen die zich eerder hebben misdragen in het land (bijvoorbeeld door te lang te blijven of de regels van de Esta te overtreden), maar ook om mensen die zich hebben misdragen buiten Amerika en hierdoor een strafblad hebben. Het aanvragen van een Esta en het eventueel weigeren van dit reisdocument (en toegang tot de VS) is simpelweg een manier om het land en de inwoners van het land te beschermen.

Wanneer heb ik een Esta verklaring nodig?

U heeft altijd een Esta verklaring nodig als u naar Amerika gaat en hier korter dan 90 dagen verblijft. Dit kan te maken hebben met een vakantie, maar ook met een zakenreis of een doorreis om naar een ander (vakantie)land te gaan. Ook als u slechts enkele uren in Amerika verblijft of overstapt op een Amerikaans vliegveld om meteen door te reizen, heeft u een Esta nodig.

Klik hier om eenvoudig uw ESTA voor de USA aan te vragen