ESTA visum

Boot met amerikaanse vlag erop

Een Esta visum online aanvragen: stappenplan

Veel mensen denken dat het aanvragen van een ESTA veel tijd en energie kost, maar dit kunt u gewoon via het internet regelen. Gaat u een ESTA visum aanvragen, en wilt u zeker weten dat u dit op de juiste manier doet? Lees dan in dit artikel welke vijf stappen. Deze moet u volgen om uw ESTA visum ruim voor vertrek naar Amerika te ontvangen.

Stap 1: het invullen van uw persoonsgegevens

De eerste stap van het aanvragen van een ESTA, is het invullen van uw persoonsgegevens. Is iemand anders de aanvrager van het document, zoals uw partner, dan vult u hier de persoonsgegevens van uw partner in. U neemt de gegevens direct over uit het paspoort.

Stap 2: het invullen van paspoortgegevens

Het is belangrijk om uw paspoortgegevens helemaal juist in te vullen bij het aanvragen van een Esta visum. Uw paspoort moet geldig zijn gedurende uw gehele verblijf in de Verenigde Staten, dus houd hier rekening mee.

Stap 3: het invullen van werkgevergegevens

U hoeft deze stap niet verplicht in te vullen, maar het is wel verstandig om het formulier zo compleet mogelijk op te sturen. Bij deze stap vult u in waar u werkt en wat de gegevens van uw werkgever zijn.

vliegtuig met blauwe lucht

Stap 4: het invullen van contact- of adresgegevens voor tijdens uw verblijf

Ook deze stap is niet verplicht. Bij de vierde stap van het aanvragen van uw Esta visum, vult u in welke adresgegevens uw contactpunt in de VS heeft of op welk adres u in de Verenigde Staten zal verblijven.

Stap 5: het beantwoorden van algemene veiligheidsvragen

Tot slot vult u enkele algemene veiligheidsvragen in, voornamelijk met betrekking tot uw verleden. Deze vragen zijn wel verplicht om in te vullen bij het aanvragen van een Visum Amerika en moeten altijd naar waarheid ingevuld, worden. De gegevens die u invult, worden enkel bekeken en gekeurd door een gerechtigde.