Gratis ESTA aanvragen voor Amerika reis

Reist u binnenkort naar de Verenigde Staten en wilt u uw ESTA aanvraag gratis invullen? Dan komt u er al vrij snel achter dat dit niet mogelijk is. Een gratis ESTA aanvragen bestaat niet en een aanvraag zal altijd geld kosten.

Wat is een ESTA

ESTA is een afkorting voor Electronic System for Travel Authoriztion en vervang sinds 2009 het oude toeristenvisum voor de USA. Slechts een bepaald aantal landen nemen deel aan dit Visa Waiver programma waaronder Nederland en België.

gratis esta aanvragenDeze toestemming voor Amerika kunt u zelf eenvoudig online aanvragen, en de aanvraag duurt slechts 10 minuten. Het enige wat u nodig heeft is een paspoort wat nog geldig is tot na de dag van uw terugreis.

De ESTA verklaring zelf bestaat uit uw persoonsgegevens, verblijfsgegevens en wat persoonlijke vragen o.a. over uw afkomst, verleden en uw intenties.

Waarom is een ESTA aanvragen gratis niet mogelijk?

Aan het aanvragen van uw ESTA zitten nu eenmaal administratieve kosten verbonden. Al gaan de meeste aanvragen door een automatisch controle systeem voor goedkeuring. Er zijn uitzonderingen waarbij een aanvraag echt handmatig door een beambte wordt gecontroleerd. Deze personeelskosten en het onderhouden van het waanvraagsysteem kosten geld. Die worden betaald door de toeristen die naar de VS reizen.

Wat kost een ESTA aanvraag dan wel?

De kosten van de ESTA aanvraag bedragen €27,50 per aanvraag. Als u een ESTA verklaring middels een Nederlandse visumdienst aanvraag komen hier nog administratiekosten bij. Bij een visumdienst komt u gemiddeld op ongeveer €30,- per persoon uit. De aanvraag wordt op deze websites vaak wat simpeler uitgelegd als op de website van de Amerikaanse overheid. Daarnaast kunt u ook betalen met gangbare betaalmethodes. Je zou kunnen betalen met iDeal voor Nederland of MisterCash voor België.

boom in de woestijn met stenen

Hoelang is een ESTA aanvraag geldig?

In eerste instantie lijkt het een aardig bedrag wat u per persoon moet betalen voor een ESTA aanvraag. Vooral als u dacht dat een ESTA aanvraag gratis is. Het voordeel is wel dat u aanvraag 2 jaar geldig is voor meerdere reizen naar Amerika. Als u dus vaker van plan bent om op vakantie te gaan naar Amerika. Dan vallen de kosten uiteindelijk wel mee.

Aangezien een ESTA is gekoppeld aan uw paspoortnummer vervalt de geldigheid van 2 jaar automatisch als u een nieuw paspoort aanvraagt. Nieuws paspoort betekend dus automatisch nieuw ESTA aanvraag.