Amerikaanse gewoontes

Nieuws

Amerika is groot, heel groot, en is multicultureel waardoor er eigenlijk hele mooie tradities ontstaan. Maar wat zijn nou eigenlijk de meeste typisch Amerikaanse gewoontes?

amerikaanse vlag met de kleuren rood wit en blauw

Geen ouderschapssverlof

Van de 41 landen is Amerika het enige land waarin kersverse ouders geen betaald verlof krijgen. Wil je als Amerikaan toch vrij nemen dan kun je het beste als werkende professional onbetaald vrij nemen. Dit zorgt namelijk voor werkzekerheid onder de ‘Family and Medical Leave Act’ (FMLA). Deze wet zorgt er namelijk voor dat een werknemer 12 weken verlof kan opnemen. Ze moeten dan minstens 12 maanden voor de huidige werkgever hebben gewerkt met een minimum van 1.250 uur aan werk. President Trump heeft echter voorgesteld om zes weken betaald moederschapsverlof aan te bieden aan nieuwe moeders.

Alles met de auto

Amerikanen zul je niet snel zien fietsen, en al helemaal niet lopen. In Amerika leidt iedereen het snelle leven. Vooral in de grote steden zoals New York en Los Angeles moet je overal naartoe reizen, maar in ieder geval niet te voet. Daarom hebben de meeste Amerikanen ook een auto, zodat ze niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Natuurlijk zijn er mensen in de kleinere plaatsjes die alles te voet doen, maar in de grote steden zul je die niet gauw tegenkomen.

Meer televisie kijken dan andere landen

De Amerikanen kijken meer t.v. dan welk ander land ook volgens een onderzoek uit 2015. Gemiddeld kijken zij zo’n vier uur en 42 minuten per dag televisie. Vooral het ‘ binge-watching’ op Netflix is daar erg populair. Binge-watching betekent het achter elkaar bekijken van afleveringen van een serie.

Independence Day

Amerikanen vieren op 4 juli Independence Day ter herdenking van de geboorte en hernieuwde vrijheid van Amerika. In 1776 op 4 juli verleende de Verklaring van Onafhankelijkheid (Declaration of Independence) Amerika de vrijheid van het Britse Rijk. Op deze dag worden er vaak verschillende optochten, concerten en workshops gehouden en afgesloten met vuurwerk. Het is een federale feestdag waarop voor de kleuren van de Amerikaanse vlag geëerd worden. Mensen kleden zich deze dag dan ook in het rood, wit en blauw. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze het eten, drinken en decoraties hier ook op aanpassen.

Veel te lange werkdagen

Amerikaanse werknemers maken hele lange dagen, veel langer als wij Europeanen. Ook gaan ze veel later met pensioen en nemen ze amper vakanties op. Gemiddeld werken de Amerikanen zo’n 47 uur per week. Mensen in West-Europese landen zoals Duitsland en Zweden werken gemiddeld zo’n 35 uur per week en zij mogen het weigeren als ze meer dan 48 uur per week moeten werken.

Los gaan op Black Friday

Tegenwoordig kennen wij Nederlanders ook het prijzenfestival op Black Friday. Maar de Amerikanen spannen nog steeds de kroon! Het is de dag na Thanksgiving dat winkels buitensporige kortingen aanbieden om het seizoen van het kerstinkopen in te luiden. In Amerika gaan ze zelfs zo ver dat ze voor openingstijd al in rijen voor de deuren van de warenhuizen staan te wachten totdat ze naar binnen mogen. Wanneer wij op Black Friday nog druk zijn met Sinterklaas cadeautjes te shoppen, kopen de Amerikanen alvast hun kerstcadeaus.

Veel teveel fastfood

Amerika staat bekend op zijn enorme porties fastfood en Amerikanen eten dit dan ook vaker dan welk ander land dan ook. De fastfoodrestaurants serveren dagelijks zo’n 50 miljoen Amerikanen. Uit een recent onderzoek is gebleken van acht van de tien Amerikanen minstens eenmaal per maand fastfood eet. De Amerikanen eten ook vaker als wij Nederlanders buitenshuis. Elke dag eten 37% van de volwassenen in Amerika fastfood wat neer komt op 84,8 miljoen Amerikanen. Ook zou je denken dat de mensen met lage inkomens eerder naar fastfood grijpen omdat dit gewoonweg goedkoper is. Maar het tegendeel is waar, hoe hoger de sociale klasse, hoe meer ze naar fastfood grijpen.