Bekende filmlocaties Amerika

Nieuws

Actiebordje om een film scene mee te starten

Heb jij ook wel eens gehad dat je een film aan het kijken was, en je je afvroeg waar de locatie zich bevind van de film? De locatie in een film kan echt bepalend zijn voor de sfeer die een regisseur wil uitdragen. De locatie maakt de film zeggen ze ook wel. Er zijn door de jaren heen heel wat locaties gebruikt voor films in Amerika. Wij hebben een aantal bekende filmlocaties voor je op een rijtje gezet. Wij zij heel benieuwd of jij ze herkent!

Sex and the City

De locatie van de romantische komedieserie met in de hoofdrol Sarah Jessica Parker is nogal typerend. Deze wordt namelijk opgenomen in de bruisende stad New York City, ook wel ‘The Big Apple’. Er worden in deze serie ook bekende plaatsen gebruikt uit New York City zoals ‘Christie’s Auction House’. Dit is het veilinghuis waar Samantha (een van de vier vriendinnen in de serie) een diamanten ring probeerde te bemachtigen. ‘The Modern’, het restaurant waar Charlotte vertelde dat ze verloofd was en de straat waar Carrie’s appartement gevestigd was; Perry street in Greenwich Village. Ben jij ook zo’n fan? Dan kun je in New York City zelfs een Seks and the City tour nemen waarbij je langs alle bekende locaties gaat.

127 Hours

Ken je deze film nog uit 2010, waarin bergbeklimmer Aron Ralston 127 uur land met zijn hand vast kwam te zitten tussen een enorme steen en een rotswand? Nou, deze rotswand bevindt zich dus in Blue John Canyon in Utah. Deze Blue John Canyon staat in het ‘Canyonlands National Park’ en is dus gewoon te bezoeken en is echt een zeer indrukwekkend park met prachtige rotsformaties en bijzondere wilde dieren. Aron Ralston nam ook een duik in een grot in deze film. Deze grot is echter niet te vinden in Blue John Canyon, maar in Homestead Resort in Midway, wat ook weer in Utah ligt. Dus ook jij kan hier heerlijk een duik nemen! Je zou zelfs op avontuurlijk kunnen gaan in de gevaarlijk canyons. Doe dit alleen niet als beginner, neem dan een gids mee of laat op z’n minst weten waar je precies naartoe gaat.

Rocky

Silvester Stallone speelde in 1976 de hoofdrol in de film Rocky. In deze film vertolkte hij de rol van de bokser Rocky Balboa die de 72 treden van het Philadelphia Art Museum beklom, ook wel de ‘Rocky Steps’. De naam zegt het eigenlijk al, deze beroemde treden zijn te vinden in Piladelphia en zijn nog steeds te beklimmen. En om het helemaal af te maken hebben ze in de buurt van deze treden een standbeeld geplaatst van een juichende Rocky.

Home Alone New York

De title van de film verraad het al, deze kerst klassieker is in New York opgenomen, en wel in Manhattan. Deze film kent zoveel bekende locaties die we niet allemaal kunnen noemen. Maar een van de meest belangrijke is toch wel Het Plaza Hotel. In dit hotel geeft Kevin de creditcard van zijn vader aan de baliemedewerker en vraag om ‘ a huge bed just for me’. Dit hotel kun je vinden aan de zuidelijke rand van Central Park, naast 5th Avenue. Verder zie je nog Radio City Music Hall. Dit theater wordt rond de kerst altijd feestelijk versierd. Hier loopt Kevin in de film langs, waarna hij daarna een kerstman tegen het lijf loopt welke op stelten loopt bij de bekende Empire Diner. Ook zie je hier nog de Twin Towers, waarvan het 9/11 memorial en het museum nog steeds te bezoeken zijn.

Jurassic Park

Deze wereldberoemde film over dinosauriërs is gefilmd in Fern Canyon wat in Californië ligt. Je herkent de locatie meteen vanuit de film. Het filmen van Jurassic Park is niet het enige wat Fern Canyon verbind met dinosauriërs. Want ook ‘Walking with dinosaurs’ en ‘Dinosaurs alive’ zijn hier gefilmd. Dino’s zul je niet meer tegenkomen in Fern Canyon, maar wat deze plek nou juist zo aantrekkelijk maakt voor dit soort films, is de prehistorische flora en fauna waardoor je je echt in de dino tijd waant.

Camera met een persoon erop die gefilmd wordt

Forrest Gump

Zie je hem nog zitten, Tom Hanks, daar op dat bankje? Met de tekst: “Life was like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get”? Nou, dat beroemde bankje staat tot op de dag van vandaag in Georgia. Deze ene scene daar op dat bankje is zo bekend geworden, dat zelfs het bankje een soort van attractie is geworden van Georgia. Je kunt er dus nu nog steeds heerlijk op zitten. Wellicht met een doos vol chocolaatjes!

Ook graag naar Amerika om deze filmlocaties in het echt te bezichtigen? Vraag dan hier uw ESTA aan.