Chicago Illinois bezienswaardigheden

Nieuws

Chicago is de grootste stad van Illinois. Helaas wordt deze mooie stad wel eens vergeten als vakantiebestemming, en dat is echt zonde want er is zoveel te doen. Daarom hebben wij een aantal bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

The Shedd Aquarium

chicago-afbeelding

Dit enorme aquarium is razend populair en wordt jaarlijks druk bezocht. Je kunt hier in totaal 25.000 verschillende vissen andere soorten waterdieren bewonderen welke verdeeld zijn in verschillende zones zoals het Oceanarium en het Caraïbische rif. Naast de vissen en andere waterdieren hebben ze er ook vogels, amfibieën, insecten, zoogdieren en slangen. Wanneer je besluit om hier in de zomermaanden naartoe te gaan, houd dan rekening met een lange wachtrij. Michigan Avenue ook wel ‘The Magnificent Mile’

Een straat in Chicago, maar niet zo maar een straat, de bekendste straat van deze stad. Aan deze straat zijn veel luxe boetieks te vinden, maar ook culinaire restaurants, goede hotels en kantoren. Als je hier toch bent, breng dan ook eens een bezoekje aan de ‘Water Tower.’ Deze is gebouwd in 1869 met name voor het opslaan van water voor het blussen van branden. Deze water toren is werkelijk prachtig met zijn kasteel-achtige uiterlijk. De water toren staat dan ook niet voor niets symbool voor Chicago.

Navy Pier

Deze pier, welke een kilometer lang is, werd gebouwd in 1914 met name voor de scheepsvaart. Tegenwoordig wordt de pier alleen nog maar gebruikt voor entertainment. Je kunt er namelijk verschillende attracties vinden zoals een reuzenrad, museum voor kinderen met allerlei activiteiten en een IMAX-theater. Ook worden er vaak vuurwerkshows en tentoonstellingen gegeven. Tijdens de feestdagen wordt de pier extra feestelijk aangekleed.

Field Museum of Natural History

Dit is een natuurhistorische museum welke omme nabij 21 miljoen stukken herbergt. Helaas mag je niet alles bezichtigen. Dit museum is onderverdeeld in verschillende zones zoals: opgezette dieren, voorwerpen welke de Indianen vroeger hebben gebruikt en dinosaurussen. Ook dit pand is weer prachtig om te zien.

Verschillende parken

In Chicago zul je veel stadsparken tegenkomen waaronder het Lincoln Park. Dit is een prachtig park aan de rand van Lake Michigan met onder andere een dierentuin, een historisch museum en openlucht theater. Het Millennium Park is het grootste en meest bekende park van Chicago. Hier worden vele festivals, concerten en exposities gehouden. Een echt feest park dus. Dit park is met een doel geplaatst namelijk, het millennium feest. Dan heb je ook nog het Washington park, deze ligt tussen Cottage Grove Avenue en Martin Luther King Drive in. Dit park staat bekend om zijn museum met allerlei stukken over de Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis genaamd het DuSable Museum. Ook is er een beeldentuin te bezichtigingen en worden hele veel sport evenementen gehouden.

Chicago Loop

Houd je van opera, musicals of kunst? Dan zit je hier goed! Dit is namelijk het centrum van de stad waar je alles kunt doen op het gebied van entertainment. Chicago Loop is in principe een grote wijk welke in het westen en in het noorden wordt ingedamd door de Chicago River, in het zuiden door Roosevelt Road en in het oosten door Lake Michigan.

Adler Planetarium & Astronomy Museum

Het Adler Planetarium is het oudste planetarium van het westelijk halfrond. Deze werd opgericht in 1930 en heeft zijn naam te denken aan de oprichter hiervan namelijk; Max Adler. In het planetarium bevinden zich ook drie theaters welke voorstellingen geven over de hemel. Ook kun je er naar hemellichamen kijken. Daarnaast kun je er nog een bezoekje brengen aan het Definiti Space Theater.