Inreizen Cuba

Nieuws

Makkelijker inreizen Cuba voor AmerikanVoor landgenoten van Cuba die in Amerika wonen, wordt het inreizen naar dit eiland straks een stuk makkelijker. Door deze ontwikkelingen wil Cuba de Cubaanse Amerikanen voor zich te winnen in de diplomatieke crisis die in oktober is losgebarsten.

Aanval

President Donald Trump beschuldigd Havana ervan dat zij 24 Amerikaanse diplomaten hebben aangevallen met geluidsgolven. Meer dan twintig Amerikaanse ambassademedewerkers kampten met klachten zoals hoofdpijn, gehoorverlies en duizeligheid. Na dit voorval heeft Washington meer dan de helft van de ambassademedewerkers teruggehaald vanuit Havana. Ook heet Amerika vijftien Cubaanse diplomaten het land uitgezet. Cuba daarentegen beschuldigd Washington van laster en noemt deze beschuldiging van geluidsgolven aanval “science fiction.” “Totdat de overheid van Cuba de veiligheid van onze diplomaten in Cuba kan garanderen, zal onze ambassade werken met zo min mogelijk personeel”, aldus Rex Tillerson, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Reisadvies

Amerika heeft na deze aanval het reisadvies ook verscherpt voor de Amerikanen die naar Cuba willen reizen.  “Omdat ons personeel gevaar loopt en we de oorzaak niet kunnen achterhalen, denken we dat Amerikaanse burgers ook risico lopen. We waarschuwen hen daarom niet naar Cuba te reizen”, stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Inmiddels is er al een ontmoeting geweest tussen Tillerson en Rodríguez Parrilla (zijn Cubaanse collega). Helaas hebben ze geen oplossing kunnen vinden. Cuba staat Amerikaanse onderzoekers wel toe op het eiland. Maar ook dit heeft Amerika er niet van kunnen overtuigen om geen maatregelen te treffen tegen het voorkomen van aanvallen

Hoe willen ze het inreizen makkelijker maken?

Vanaf heden hoeven de Cubaanse Amerikanen geen speciaal paspoortonderzoek te ondergaan wanneer ze naar Cuba willen inreizen. “De Amerikaanse overheid sluit en wij openen. Het is onacceptabel en immoreel dat mensen getroffen worden door een geschil tussen twee overheden” aldus Bruno Rodriguez, de Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Eenvoudig online een ESTA USA aanvragen? Veilig en Snel op esta-aanvragen.nl