Halloween in Amerika

Nieuws

Halloween is inmiddels al geweest, maar toch willen we er nog even bij stil staan. Velen zullen denken dat Halloween van origine een Amerikaans feest is, echter het tegendeel is waar. De naam ‘Halloween’ stamt af van het Hallow Even (Hallow-e’en) of ook wel ‘All Hallows Eve’ wat het Katholieke ‘Allerheiligen’ is. Op deze dag worden alle heiligen herdacht. Op 2 november worden alle doden herdacht, met ‘Allerzielen’. Op 31 oktober vieren ze in Amerika Halloween. En bij Halloween denken we aan enge plaatsen. Wij zetten de engste plekken van Amerika voor je op een rijtje.

Helltown, Ohio

Helltown is een verlaten plaatsje in Cuyahoga Valley. Anders dan andere spooksteden in het westen is dit gebied in het Midwesten zeer uniek omdat het er niet heel oud uit ziet. Er staan een aantal gebouwen welke de kenmerken van het vroege Amerika dragen. Overige gebouwen zijn duidelijk uit de 20e eeuw. Er woont niemand meer, maar toch zijn er nog restanten van voormalige bewoners zoals een verlaten schoolbus. Sommigen zeggen dat de kerk een plaats van aanbidding was voor de satanisten en dat deze satanisten er nog steeds rondhangen op de afgesloten wegen. Anderen zeggen dat de stad geëvacueerd werd door de overheid na een gifstofmicrobel welke geleid heeft tot bizarre mutaties van de lokale bevolking met als meest dodelijke de schiereilandpython die heel erg groot werd.

Enge plek in het donker met een lantaarn lichtje

Eastern State Penitentiary, Pennsylvania

Een van de eerste gevangenissen van Amerika was Eastern State Penitentiary en is zelfs nog een tijdje het onderkomen van Al Capone geweest. De cel waar hij in gezeten heeft is tot op de dag van vandaag nog steeds te bezoeken. Deze vervallen gevangenis is voor een groot gedeelte opengesteld voor bezoekers en gesloten vanaf 1970 voor gevangenen. In totaal hebben er 75000 mannen en vrouwen vastgezeten tussen 1829 en 1971. Deze gevangenis stond bekend om gevangen te hervormen in plaats van alleen te straffen. Uiteindelijk hebben ze dit systeem vervangen door eenzame opsluitingen en een Death Row-blok. Sommigen zeggen dat ze de aanwezigheid van de gevangen die er zijn overleden kunnen voelen.

Stanley Hotel, Colorado

Komt het boek ‘The Shining’ van Stephen King je bekend voor? Het Stanley Hotel heeft King geïnspireerd om dit boek te schrijven. Dat zegt waarschijnlijk al genoeg over dit hotel. King en zijn vrouw verbleven in kamer 217. Zij waren op dat moment de enige gasten die verbleven in het hotel omdat het hotel zou sluiten voor het seizoen. Kind werd middenin de nacht wakker door een heftige nachtmerrie over zijn zoon, van toen drie jaar oud, die achterna werd gezeten en schreeuwde. Dit inspireerde hem om een boek te gaan schrijven. Er wordt gedacht dat Mrs. Wilson, de huishoudster, nog steeds rond spookt in kamer 217. Meerdere gasten in het Stanley Hotel hebben aangegeven een spirituele energie voelen van vroegere gasten en medewerkers waaronder hotelstichters F.O. en Flora Stanley.

112 Ocean Avenue, Amityville

Ronald DeFeo bracht zijn hele gezin om in zijn huis in Amityville. Hiervoor zit hij nog steeds vast. Toen het huis leeg kwam te staan, trok de familie Lutz in deze woning. Meneer Lutz begon al snel raar gedrag te vertonen. Zou was hij midden in de nacht orgel aan het spelen, zag geesten en hoorde stemmen welke hem de opdracht zouden hebben gegeven om zijn gezin te vermoorden. Deze familie heeft het zeven maanden volgehouden en zijn daarna verhuisd. Tegenwoordig is het huis verbouwd en wonen er weer nieuwe mensen in. Ook hebben zij de ramen welke op ogen leken vervangen. Naar aanleiding van dit verhaal is ook een boek geschreven namelijk; The Amityville Horror welke later ook verfilmd is.

Sorrel-Weed House, Savannah

Het Sorrel-Weed House, wat werd gebouwd in 1840, wordt het meest spookachtige huis genoemd van Savannah. Het huis behoorde eerst tot Francis Sorrel. Hij was getrouwd met Matilda, maar er werd gezegd dat hij een oogje had op een mooie slavin genaamd Molly. Hij scheen zo verliefd te zijn op Molly dat hij haar zelfs liet wonen in een privé vertrek boven het koetshuis. Toen Matilda achter hun affaire kwam is ze van een balkon op de tweede verdieping gesprongen en stier op de binnenplaats. Dienaren ontdekten een aantal dagen na de zelfmoord van Matilda dat Molly aan een strop hing in het koetshuis. Nu spoken deze tragische vrouwen nog steeds rond in het Sorrel-Weed House.

Lincoln Theater, Belleville

In 1860 werd er een hotel gebouwd door Franklink Priest namelijk; Priest Hotel. In 1904 werd dit hotel door een vreselijke brand totaal verwoest/ Het werd uiteindelijk opnieuw gebouwd maar op 21 april 1915 werd het wederom getroffen door een brand. Binnen 10 minuten was het hele hotel vernietigd. Er was geen brandbestrijdingssysteem die dit aan kon. Twee lichamen werden geïdentificeerd waaronder die van William E. Graham en een zakenman. Na deze ramp werd het hotel vuur bestendig gemaakt. Vanaf 1930 begonnen de spookverhalen rond te gaan. Gasten ervaarden plotselinge ademnood, voelden vreemde vibes en hadden zelfs black-outs. Ook hadden ze vaak het gevoel dat ze bekeken en gevolgd werden.

Wit hotel met betonnen muren en groen

Winchester Mystery House, San Jose

Op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat het spookt in dit prachtige en vrolijke huis. Echter, het tegendeel is waar zegt men. Het huis is vernoemd naar Sarah Lockwood Winchester, de vrouw van de wapen magnaat William Wirt Winchester. Zijn familie geeft het Winchester geweer uitgevonden die werd aangekondigd als ‘ het geweer dat het westen heeft gewonnen’. Het huis werd gebouwd in 1886. Helaas stierf William in 1881 en had zijn vrouw het hier heel moeilijk mee. Ze is met haar verdriet naar een medium gegaan die in contact stond met de doden. In plaats van geruststelling kreeg ze een waarschuwing van William. Om haarzelf te kunnen beschermen tegen al het kwaad moest ze een huis bouwen. Ook zei hij dat wraakzuchtige geesten haar zouden zoeken en als ze zou stoppen met bouwen, zou ook zij sterven. Sarah gaf de bouwers bizarre opdrachten waaronder de bouw van valdeuren, geheime doorgangen, trappen die nergens toe leidden, dakramen in de vloer en spinnenwebramen.

Shades Of Death Road, New Jersey

hades of Death Road is een geasfalteerde weg van 11,2 kilometer lang in New Jersey en het onderwerp van vele lokale legendes en spookverhalen. De weg loopt, heel toepasselijk, langs de Ghost Lake. Volgens lokale bewoners is deze weg de meest aanjagende weg van New Jersey. De legende luidt als volgt; jaren geleden zou er een auto van tieners een landweg zijn opgereden in Hackettstown na hun schoolbal. De weg was deze nacht erg glad en bevat scherpe bochten. De bestuurder verloor de macht over het stuur en stortte neer in greppel en doodde een van de medepassagiers. Tot op de dag van vandaag is het meisje in haar baljurk te zien op deze weg wat die nacht stierf tijdens het ongeluk.