De meest leuke straatjes van New York

Nieuws

New york straat met een taxi

Wanneer je aan New York denkt, dan denk je vaak aan menigtes, drukte, mensen die altijd maar onderweg lijken te zijn. Maar New York kent ook een hele rustige kant met mooie en charmante straatjes. Schiet vanuit de drukte eens een zijstraatje in, je zult zien dat je dan een hele andere kant van New York tegenkomt! Wij hebben de zes meest charmante straatjes voor je op een rijtje gezet.

Bleecker street

Bleecker street is te vinden in Greenwich Village wat ook wel ‘The Village’ wordt genoemd door de New Yorkers. Een bruisende straat met gezellige koffietentjes, vintage kledingwinkeltjes en zelfs haute couture boetiekjes. Deze wijk is ook bekend van de serie ‘Sex and the City’. Hier kom je namelijk ook de beroemde Magnolia Bakery tegen waar ze in de serie regelmatig de meest lekkere cupcakes haalden. Wil je aan het einde van de middag even lekker ergens wat drinken? Ga dan naar Baker & Co, daar krijg je namelijk gratis lekkere borrelhapjes tijdens hun happy hour.

Bedford Avenue

Deze straat ligt in Williamsburg wat een hele hippe en moderne buurt van Brooklyn is. Hier kom je de meest moderne restaurantjes tegen en de leukste vintage kledingwinkels. Op Bedford zelf hebben ze een ‘mini mall’, een kleinere vorm van de enorme malls (zoals Walmart) die wij kennen vanuit de films, met allerlei leuke kleine winkeltjes. Je kunt hier niet alleen gezellig wat eten en drinken en lekker shoppen, maar hier heb je ook het mooiste uitzicht over Manhattan. Loop dan de 7th Street helemaal uit richting het water. Vanaf dat punt heb je het mooiste uitzicht op Manhattan.

straat in new york met amerikaanse vlaggen en auto's

Mulberry Street

In Little Italy, welke ontstaan is door een emigratiegolf aan Italianen, is deze straat te vinden. Heel vervelend voor Little Italy, is dat Chinatown deze wijk steeds verder probeert over te nemen. Er heerst gelukkig nog wel echt een gezellig Italiaans sfeertje met hun heerlijke restaurants. Er wordt in deze straat veel kunst aangeboden in de kleine winkeltjes. Let ook even op de beschilderde muren, want zelfs de muren zijn er ware kunstwerken.

 Stonestreet

In Financial District ligt de straat Stone Street. Deze straat is auto vrij, waardoor het dus eigenlijk een hele fijne en ontspannen straat wordt. Hier kom je gewoon midden op straat terrasjes tegen tussen de wapperende gekleurde vlaggetjes. Hier kun je lekker zitten om gezellig te borrelen. De meeste terrassen hebben zelfs livemuziek om het geheel nog gezelliger te maken.

Washington Street

Deze straat ligt in Dumbo Brooklyn. Vlakbij de blauwkleurige brug van Manhattan. Een hele bekende straat welke veel gefotografeerd is. Dat komt met name doordat je het Empire State Building kunt zien door een doorkijk van de Manhattan. Dit geeft een prachtig plaatje! Het geeft ook een heel magisch gevoel wanneer je door deze straat loopt met die enorme brug op de achtergrond welke zo vaak te zien is in films en series. Zeker een bezoekje waard!

The Mall Walk

Dit is officieel geen straat maar een laan in Central Park. Als je deze laan volgt, kom je uiteindelijk uit bij de beroemde Bethesda Fontein. In het exacte middelpunt van het park staat de wereldberoemde waterfontein gelegen aan The Lake.

Wil jij ook graag een van deze straatjes bezoeken? Dan kun je hier je ESTA Amerika aanvragen!