Melania Trump viert kerst in het witte huis

Nieuws

De ‘First Family’ viert dit jaar hun tweede kerst in het Witte Huis. Elk jaar hebben zij een thema. Dit jaar is het thema ‘American Treasures’ ter ere van het unieke erfgoed van Amerika. De decoratie is uiteraard ontworpen door First Lady Melania zelf waardoor het hele Witte Huis uitblinkt met de geest van patriottisme. Het Witte Huis toont de vele pracht die er te vinden is in Amerika.

een kersttafel met kaarsjes
Oostvleugel

In de oostvleugel komt de Gold Star Family boom terug. Versierd door Gold Star families eert deze boom alle Amerikaanse troepen en families die opofferingen hebben moeten doen om de vrijheid van de Amerikanen te beschermen. Gouden sterren en het patriottische lint siert de boom. Bezoekers worden aangemoedigd om een bericht te sturen naar hun geliefden die in dienst zitten of in het buitenland zitten door middel van de daarvoor beschikbaar gestelde tablets.

Oostelijke zuilengang

Meer dan 40 vormbomen omsluiten de oostelijke zuilengang waar gasten hun weg banen naar de East Garden Room waar de First Family kerstkaart en ornament te zien zijn. In de bibliotheek zijn enkele van de meest geliefde auteurs van Amerika te vinden met meer dan 2.700 Amerikaanse klassiekers. Vier bomen zijn weggestopt in elke hoek van de bibliotheek met het 2018 ornament van de White House Historical Association ter ere van president Harry S. Truman.

Vermeil

In de Vermeil zaal staan twee bomen te schitteren in de tinten blauw en goud onder het vermeil op een display zodat deze voor iedereen te bezichtigen is. In de China Room zijn drie tafels welke alle drie replica’s zijn van vorige staatsdiners met stukken uit de permanente White House collectie. Ze benadrukken hiermee verschillende tijdperken van staatsdiners. De Theodore Roosevelt Administration, John F. Kennedy Administration and Donald J. Trump Aministration zijn allemaal vertegenwoordigd.

East Room

De East Room belicht de diversiteit en vindingrijkheid van de Amerikaanse architectuur en design met vier aangepaste schouwen die de skylines van New York City, St. Louis, Chicago en San Francisco weergeven. 72 handgemaakte papieren ornamenten die zes regio’s in Amerika vertegenwoordigen, hangen aan vier 14 meter hoge edele dennenbomen. Voor het 51e jaar zal het White House Crèche ook te zien zijn.

Groene en Blauwe kamer

Terwijl gasten zich een weg banen door de Green Room, worden Amerikanen herinnerd aan de rijkdom en oogst van het land. Een verscheidenheid aan fruit, groenten en granen sieren de boom welke in het midden van de kamer staat evenals de krans op de schoorsteenmantel. In de Blue Room staat de officiële kerstboom van het Witte Huis welke 5,5 meter hoog is en gekleed in meer dan 150 meter blauw fluwelen lint geborduurd in houd met elke staat en grondgebied.

State Dining Room

De State Dining Room staat voor de nationale symbolen van Amerika; de Amerikaanse zeearend, de roos en de eik. De ruimte staat dit jaar ook als peperkoekhuis van dit jaar met de volledige uitgestrektheid van de National Mall; het Capitool, het Lincoln Memorial, het Washington Memorial, het Washington Monument en natuurlijk het Witte Huis.

Grand Foyer

De Grand Foyer en Cross Hall kruisen elkaar en staan centraal met meer dan 14.000 rode ornamenten die aan 29 bomen gangen. De keuze voor rood staat voor de strepen van de presidentiële zegel ontworpen door de Founding Fathers. Het is het symbool van moed en dapperheid.

First Lady

“Dit is een vrolijke tijd van het jaar waarin we het Witte Huis versieren voor het kerstseizoen” aldus de First Lady. “Ons kerstthema eert het hart en de geest van het Amerikaanse vol. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers en medewerkers die hard hebben gewerkt om de gangen van het volkshuis om te toveren in de kerstsfeer. Namens mijn familie wensen wij iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe.”

Gedurende de maand december zal het Witte Huis meer dan 100 keer open huis hebben en vele recepties ontvangen. Meer dan 30.000 bezoekers zullen door de gangen lopen en deelnemen aan de openbare rondleidingen.

Ook graag een rondleiding? Dan kunt u online een ESTA aanvragen!