Goedkoop reizen met de bus naar Amerika

Nieuws

Ben jij een echte avonturier en ga je liever zo goedkoop mogelijk al reizend door Amerika? Neem dan de Flixbus! Hiermee bespaar je flink wat kosten. Zo is reizen met een trein of een vliegtuig, wat nou niet bepaald goedkoop is, volledig overbodig. De Flixbus is ook nog eens veel milieuvriendelijker, dus wat wil je nog meer?

Een rode bus met mensen

Budgetbusdiensten

Nee, de Flixbus heeft niets te maken met Netflix. Dus als je in de veronderstelling was dat je onderweg lekker kon Netflixen, dan had je het mis. Flixbus, evenals Megabus, is een budgetbusdienst. In Europa zijn deze al redelijk bekend, echter, in Amerika is dit nog een vrij nieuw fenomeen. Vanaf 2018 rijden de bussen van Flixbus en Megabus door Amerika. Je kunt al een ritje met een van deze bussen maken vanaf $1! Flixbus biedt je ritten aan rond de Westkust naar o.a. Los Angeles, San Diego en San Francisco. Megabus beheert het routenetwerk tussen Oost-Amerikaanse steden.

Reputatie

Op deze manier kunnen ook mensen die niet zoveel geld te besteden hebben toch hun droomreis maken door Amerika. Het openbaar vervoer netwerk in Amerika heeft nou niet bepaald een goede reputatie. Greyhound is de enige nationale busmaatschappij in Amerika waardoor de kosten voor een treinreis, huurauto of vliegreis binnen Amerika al gauw in de papieren lopen.

Het verschil

Door de kosten van alle en bus- trein- en vliegreis naast elkaar te zetten is al gauw te zien wat het meest voordelig is:

Bus: $18 – $21 (bij een reis van 4-5 uur)
Trein: $50 – $90 (bij een reis van 4-5 uur)
Vliegtuig: $286 – $490 (bij een reis van 1-2 uur)

De kosten van een reis van Los Angeles naar San Francisco kost het volgende:

Bus: $10 – $25 (7-9 uur)
Trein: geen optie
Vliegtuig: $137 – $180 (1-2 uur)

Je reis plannen

Van te voren is het goed om alle buslijnen te vergelijk, hier zijn speciale zoekmachines voor. Met deze zoekmachines (Wanderu en Comparabus) kun je vele busroutes, prijzen en vervoerders vergelijken. Je dient dan je vertrekdatum en plaats in te voeren, maar ook je budget. Hierna volgen er allerlei interessante bestemmingen op een rijtje.

gebouwen met een rode bus in het midden

Een klein nadeeltje

Reizen met de bus heeft helaas wel een klein nadeeltje waar je rekening mee moet houden namelijk; vertraging. In de meeste gevallen heeft de bus een vertraging van tussen de tien en de veertig minuten. Dat is dus niet alleen in Nederland zo, maar ook in Amerika het geval. Vertraging wordt meestal veroorzaakt door onverwachte gebeurtenissen op de weg zoals files of andere weg ophoud. Houd daarom rekening met minimaal een half uur vertraging. Zo voorkom je verrassingen en weet je zeker dat je op tijd bent.

Enthousiast geworden? Een ESTA aanvragen is in de meeste gevallen noodzakelijk!