Op vakantie naar Griekenland in Amerika

Nieuws

Grieks stadje met witte muren en blauwe daken

Dit klinkt natuurlijk heel gek. En nee, we hebben geen typefout gemaakt. Het kan namelijk echt! En dat in Tarpon Springs welteverstaan!

Grieks

Tarpon Springs, wat in de staat Florida ligt, zal je echt doen denken aan een Grieks stadje. Heel vroeger, rond 1900, trokken hier vele Griekse duikers naar dit stadje vanwege de natuurlijke sponzen die in de wateren van Tarpon Springs te vinden zijn. Door de jaren heen is er zelfs een hele Griekse gemeenschap ontstaan waardoor dit stadje er echt Grieks uit is gaan zien. Je kunt hier dan ook van heerlijke Griekse gerechten genieten. Ook kun je in dit stadje zelf naar de natuurlijke sponzen duiken tijdens een boottocht, en wel op de ouderwetse manier. Maar wat kun je er nog meer doen?

The Sponge Docks

De sponsindustrie heeft geholpen bij het bouwen aan een Griekse gemeenschap die niet alleen beroemd is om ’s werelds beste sponzen, maar ook voor enkele van de beste Griekse restaurants, markten en bakkerijen in het land. Hier kun je lekker shoppen. Er worden hier allerlei evenementen georganiseerd zoals Oktoberfest, Arts & Crafts Festival en het Sea Food festival.

Tarpon Springs Aquarium

Het Tarpon Springs Aquarium ligt aan de westkant van de Sponge Docks van Tarpon Springs. Zij bieden een breed scala aan interacties en bezichtigingen van het lokale waterleven maar ook van reptielen. De spectaculaire tank van 120.000 liter met meer dan 30 soorten zeedieren zal je zeker doen verbazen! Ook geven ze verschillende shows met haaien, alligators en slangen. Bezoekers kunnen dan onder andere zien hoe de dieren gevoerd worden.

Odyssey II

De nieuwste en grootste rondvaartboot in Tarpon Springs; de Odyssey II. De Odyssey II neemt je mee op verschillende soorten boottochten. De beste manier om dolfijnen te zien in Tarpon Springs! Sluit je aan bij Odyssey Cruises voor een tocht van 2 uur langs de Anclote-rivier naar de Golf van Mexico. Dolfijnen, zeekoeien, zeeschildpadden, vissen, tropische gebladerte en watervogels zijn veel voorkomende bezienswaardigheden op een middag cruise. Een optionele kustexcursie is beschikbaar om van boord te gaan bij de Historic Anclote Key Lighthouse op Anclote State Preserve. Hier kun je het eiland van dichtbij bekijken of wandelen op het strand op zoek naar mooie schelpen.

Spongeorama

Breng eens een bezoekje aan het Spongeorama museum en leer van alles over de rijke geschiedenis van Tarpon Springs, de Sponge Docks en de sponsindustrie. Hier kun je ontdekken wat een spons precies is en waar deze vandaan komt terwijl je heerlijk ontspannen in een bioscoop zit met airco. Het museum, en de bioscoop zijn geheel gratis te betreden en vormen een perfecte introductie van de Tarpon Springs Sponge Docks. Nadat je de film bekeken hebt kun je lekker shoppen in de spons- en cadeauwinkel. Hier kun je leuke must haves en souvenirs kopen.

Viking Gulfstar Fishing

Ook kun je met de Viking Gulfstar Fishing op een diepzee vis trip. De Gulfstar is een op maat gemaakte vissersboot, compleet met een cabine met airco, keuken met volledige kombuis, een douche met warm water en twee toiletten die netjes schoon gehouden worden. Deze vissersboot ligt aan het Vikingdok in Tarpon Springs. Er wordt gevist op tandbaars en snapper en er worden speciale meerdaagse tochten voor het diepzee vissen op tandbaarzen, snapper, tonijn en zwaardvissen.

Dagtrip

Tarpon Springs als dagtrip bezoeken? Tarpon Springs is de perfecte dagtrip vanuit Tampa, Clearwater, St Pete, Sarasota, Pasco en Orlando. Bekijk hun geschiedenis, cultuur en enkele van de beste Griekse gerechten die je ooit hebt gehad! Slechts op enkele minuten afstand van Tampa.

Ook graag Tarpon Springs bezoeken? Vraag uw ESTA op tijd aan.