De mooiste stranden in Florida

Nieuws

Florida staat bekend om zijn vele schitterende stranden. Met een 2173 kilometer lange kustlijn vol wuivende palmbomen en zomerse temperaturen is Florida DE ultieme vakantie bestemming. Langs de Golf van Mexico vind je de mooiste stranden een felblauwe zee, parelwit zandstrand een warme zee met weinig golven. De zee word hier geleidelijk steeds dieper en is hierdoor heel erg kindvriendelijk.  De watertemperatuur is het hele jaar door aangenaam.

Aan de west- en zuidkust van Florida zijn de stranden wat minder geschikt voor de gezinnen met zeer jonge kinderen. Er is een sterke stroming en door de hogere golfen, die hier over het algemeen aanwezig zijn, is dit een minder familie (relax) strand. Niet voor niets zijn dit de stranden waar heel veel watersporten plaats vinden, de ideale omstandigheden met een lekkere watertemperatuur.

Pak je strandtas maar in, dit zijn de mooiste zes stranden in Florida:

Cocoa Beach

Cocoa Beach

Dit is een van de wijdste stranden aan de kant van de Atlantische Oceaan. DE surf plek van Florida. Hier kan je je de grote golven van de Atlantische oceaan trotseren. Geen surfspullen, geen nood hier de grootste surfwinkel van de wereld. Ron Jon Surf shop is vierentwintig uur open en heeft een heel groot assortiment.

Bijzonder aan de Cocoa Beach is de 243 meter lange pier over de oceaan. Vol met winkels, restaurants en zelfs attracties. Je geniet er van prachtige uitzicht over het water, het heerlijke weer of een ritje in een achtbaan.

South Beach

Zonder twijfel het bekendste strand van Amerika. South Beach ligt aan de zuidkant van Miami Beach. Het is een breed zand strand. Over de “boardwalk” die langs het strand loopt kan je heerlijk hardlopen, wandelen of skeeleren.

De art deco gebouwen met wuivende palmbomen zorgen voor een unieke sfeer die je nergens anders vind. Als fotograaf zou je hier wel de hele dag kunnen blijven. ’s Morgens begint de dag met een mooie zonsopkomst over het water, overdag is het er gezellig druk. Als de zon ondergaat bij South Beach, geeft dit een prachtig beeld. Niet te missen in South Beach is ‘Ocean Drive’. Deze staat ook wel bekend als een van de meest gefotografeerde straten ter wereld.

Op het strand vind u de bekende “golifeguard stands” en mocht u even geen zin meer hebben in het strand en de zee. Aan de zij wegen liggen diverse hippe restaurant, hotels, winkeltjes en nachtclubs. Met een beetje geluk loop je hier een filmster of model tegen het lijf!

Naples Minicipal Beach

Geen zin in een drukke boulevard, en liever op zoek naar de rust en de natuur? Dan is dit strand zeker een bezoekje waard. Een van de meest relaxte en romantische stranden. Je vind hier veel verschillende vogels en wat verdwaalde schelpjes maar bovenal een relaxte sfeer.

Mocht u gek zijn op vissen, dat mag hier gratis op de Naples Pier. Deze historische 304 meter lange pier dateert uit 1888 en dient nu vooral als vissersplek.

Sanibel Island

Net onder fort Meyers in het zuiden ligt Sanibel Islan. De beste omschrijving is een eiland vol brede zandstranden en palmbomen en heel veel schelpen  op het strand. In tegenstelling tot de buurstad Fort Meyers kan je in Sanibel Island genieten van de rust. Geen restaurants en bars, maar rust, ruimte en natuur. Je vind hier maar liefst 400 verschillende schelpen, genoeg dus om je verzameling wat uit te breiden.

Clearwater Beach

Bekend om de prachtige zonsondergangen en ruime hoeveelheid aan horecagelegenheden. Door deze hoeveelheid hotels, restaurant en bars is het een heel levendig strand en hoef je je hier geen moment te vervelen. Het is enorm geliefd onder de toeristen en een populaire badplaats voor de jongeren. Vlakbij ligt het Marine Aquarium met verschillende zeedieren, ook kan je vanaf hier mee op de boten om dolfijnen te spotten.

Siesta Key Beach

Op zoek naar ’s werelds beste zand, dan moet je echt naar Siesta Key. Dit is een paradijs aan de golf van Mexico een uurtje van Tampa. In 1987 won het al een award bij de International Sand Contest en in 2014 werd het uitgeroepen tot het beste zandstrand van de wereld.

De sportieve vakantiegangers halen hier hun hart op, niet alleen kun je hier goed volleyballen en tennissen maar ook, wakeboarden, snorken en kitesurfen. Kijk je graag naar sport? Er staan veel picknicktafels en grills, dus met een lekker koeldrankje en een hapje van de barbecue heb je hier een heerlijke dag!

ESTA

Om naar Floria te kunnen reizen, moet je een ESTA aanvragen. Dit is een reistoestemming welke elektronisch gekoppeld is aan het paspoort. Deze is twee jaar geldig, en je kunt hiermee meerdere keren op en neer naar Amerika, maximaal 90 dagen achtereen.