Tip voor Amerikaanse toeristen: snel Nederland ontdekken.

Nieuws

Amsterdam letters op het hoofdplein met 2 zwarte beeldjes

Veel toeristen die Nederland bezoeken blijven vaak op één plek of gaan misschien met de trein nog eens een andere plaats bezoeken, maar dat is het dan ook wel. Hiermee heb je Nederland natuurlijk niet echt gezien en dit is zo zonde. Ons kikkerlandje is niet zo groot en dat zouden toeristen juist moeten benutten! Door op het vliegveld direct een auto te huren, kun je de dagen dat je in Nederland zoveel moois ontdekken. Dit kan bijvoorbeeld via car rental Schiphol, om zo vanuit Amsterdam de rest van Nederland te ontdekken. Ons land mag dan klein zijn, maar het is zeker niet eentonig. Met een auto kunnen de toeristen ook veel bezienswaardigheden zien buiten de steden of een korte stedentrip plannen. Hieronder een paar mooie plekken, die door toeristen nog wel eens over het hoofd worden gezien.

Laag Holland

Dit gebied strekt zich uit ten noorden van Amsterdam. Menig toerist brengt hier wel een dag of twee door om onder andere Volendam en Monnickendam te bezoeken. Ook de Zaanstreek wordt door toeristen vaak bezocht. Indien toeristen een auto hebben gehuurd, kunnen ze lekker rond toeren en zoveel mogelijk zien. De plekken zouden dan in één of twee dagen uitgebreid bekeken kunnen worden. Wanneer de toeristen met het openbaar vervoer gaan, zijn ze veel meer tijd kwijt. Het komt daarom nog wel voor dat niet alle drie de plekken bezocht worden, maar slechts een of twee. Dit is natuurlijk zonde. Volendam staat vooral bekend om zijn traditionele klederdracht, vissersboten en visgerechten.

De wadden eilanden

Een ander top idee is één van de wadden eilanden bezoeken voor één of meerdere dagen. Mocht je niet te ver van Amsterdam af willen, dan kun je met de auto naar Den Helder rijden om vervolgens met de boot naar Texel te vertrekken. Naast Texel zou je naar Schiermonnikoog, Terschelling, Vlieland of Ameland kunnen gaan. Hiervoor moet je echter wel een stukje rijden richting het Noorden. Op deze wadden eilanden kun je genieten van prachtig strand, mooie natuur en leuke gezellige dorpjes. Dit zijn uitstapjes die je als toerist anders niet zo snel zou maken, maar met de auto wordt dit een stuk gemakkelijker.

Giethoorn

Een andere toeristische oogappel is Giethoorn. Dit is een waterstreekdorp en het lijkt bijna of de tijd daar heeft stilgestaan. Sommigen noemen het plaatsje ook wel het Venetië van Nederland. Giethoorn is gelegen in Overijssel. Toeristen die niet in die regio verblijven, missen daarom vaak dit leuke uitstapje. Met een auto kun je er zo naartoe rijden en kun je ook nog wat van de omgeving rondom zien.

Niet alleen in Amsterdam kunnen toeristen op het vliegveld een auto huren. Ook via rent a car Rotterdam kan er een auto gehuurd worden op Rotterdam Airport. De toeristen hoeven zich niet langer te beperken tot de regio, kunnen in hun korte vakantie het kikkerlandje en zijn verscheidene schoonheden gaan ontdekken.